Šport > Košarka
17 ogledov

Bojevniki ostali brez trenerja

Mark Jackson Golden State Warriors Reuters
Golden State Warriors, košarkarski klub severno-ameriške profesionalne lige, je tri dni po izpadu v prvem krogu končnice proti Los Angeles Clippers odpustil trenerja Marka Jacksona.

Trener Mark Jackson je Golden State Warriors vodil od leta 2011, v zadnjih dveh letih se je uvrstil v končnico, zaporedoma se klubu v izločilne boje ni uspelo uvrstiti že od leta 1992. Prav zato je njegov odhod po sezoni, v kateri je v njenem rednem delu zabeležil 51 zmag in 31 porazov presenečenje. Jackson je po Donu Nelsonu in Alu Attlesu postal šele tretji trener kluba, ki je presegel mejo 50 zmag v sezoni.

Še kakšna sprememba bo

"Mark je delal fantastično, moramo se mu zahvaliti za vse, kar je naredil za klub. Ta je v zadnjem času storil ogromen napredek, a žal mora iti po drugačnih poteh. Odločitev je bila težka, kakor bo težko narediti še kakšno nujno spremembo," je dejal lastnik Golden Stata Joe Lacob.

Komentarjev 1
  • jojo15 18:25 12.maj 2014.

    Fantje in dekleta!! Ena super igra za krajšanje časa!! :))Pridite in dokažite, da ste tudi vi slovenski orli! :)http://s1.skijumpmania.com/r35693