Šport > Košarka
2802 ogledov

Bomba! Dve leti igral z Dončićem pri Dallasu, zdaj se seli v Evropo

Luka Dončić in Willie Cauley-Stein Epa
Nekdanji center ekipe Dallas Mavericks, ki je dve leti igral skupaj z Luko Dončićem, se seli v Italijo.

Medtem ko navijači NBA ekipe Dallas Mavericks z nestrpnostjo pričakujejo naslednje poteze generalnega menedžerja Nica Harrisona, ki se trudi okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića zgraditi čim konkurenčnejšo ekipo, se je zadnje dni dosti več poročalo o bivšem igralcu Dallasa, Willieju Cauley-Steinu, ki zapušča ligo NBA in se seli v Italijo k Vareseju.

Eden največjih evropskih klubov v zgodovini košarke, ki je kar deset let zapored igral v finalu evropskega pokala prvakov (današnja evroliga) in je petkrat stopil na sam vrh Evrope, si ponovno želi po poti stare slave, nov lastnik kluba in njegov izvršni direktor, legendarni argentinski košarkar Luis Scola, pa je pošteno pljunil v roke ter v klub pripeljal pravega kapitalca.

Klub, za katerega so v preteklosti igrali tudi Slovenci Boris Gorenc, Sani Bečirović in Aleksandar Ćapin, je tako okrepil nekdanji superzvezdnik ameriške NCAA kolidž lige, ki pa svojega potenciala ni nikoli uspel uresničiti na NBA parketu.

213 centimetrov visoki ameriški center je bil po spektakularni kolidž karieri pri Kentucky Wildcats leta 2015 izbran celo kot šesti izbor na naboru s strani Sacramento Kings. Po dokaj uspešnem začetku, ko je bil izbran v drugo najboljšo peterko novincev in je v svoji četrti sezoni povprečno dosegal 11,9 točk, 8,4 skoke in 2,4 asistence na tekmo, je njegova krivulja zavila v napačno smer. Po selitvi h Golden State Warriors so njegove številke precej upadle, še huje pa je bilo, ko je v začetku leta 2020 okrepil ekipo Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Čeprav se je od Cauley-Steina pričakovalo, da bo v navezi z Luko našel staro formo, je njegova produktivnost še naprej strmo padala, zagotovo pa ni pomagalo niti dejstvo, da se je zaradi bojazni pred covidom-19 odločil izpustiti tekmovanje v "mehurčku". Za Mavericke je nato nastopal do januarja 2022, ko so po dveh letih dokončno obupali, da bodo še našli kakšno iskrico v nekdanjem šestem izboru nabora, in ga odpustili. V dveh letih je za Dallas odigral 84 tekem ter v povprečju dosegal 4,5 točk in 4 skoke v približno 15 minutah na tekmo.

Luka Dončić in Willie Cauley-Stein | Avtor: Profimedia Profimedia

Po svojem slovesu od Dallasa je Cauley-Stein podpisal desetdnevno pogodbo s Philadelphio 76ers, ki pa je klub ni želel podaljšati. V minuli sezoni je bil član ekipe Houston Rockets, ki pa ga je poslala k svoji razvojni ekipi Rio Grande Valley Vipers, ki nastopa v ameriški razvojni NBA G ligi.

Za Willieja Cauley-Steina je tako njegova NBA avantura verjetno zaključena. Obetal je veliko, a ni nikoli izpolnil svojega potenciala, ki ga je krasil tekom njegove kolidž kariere. NBA kariero bo kot kaže zaključil z odigranimi 422 tekmami ter povprečjem 8,7 točk, 5,9 skokov in 1,4 asistenc.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.