Šport > Košarka
33 ogledov

Boston se vrača - 1:2 v zmagah

lebron james miami heat Reuters
Košarkarji Boston Celtics so v tretji tekmi finala vzhodne konference košparkarske lige NBA s 101:91 premagali Miami Heat in rezultat v zmagah znižali na 1:2. Pri Keltih je bil strelsko najbolj razpoložen Kevin Garnett, ki se je ustavil pri 24 točkah, temu pa dodal še 11 skokov. Za vročico je LeBron James dosegel 34 točk.

Za Boston je Paul Pierce dodal 23 točk, dve manj pa Rajon Rondo, ki je še desetkrat uspešno podal soigralcem. Slednji je bil tudi tokrat en od ključnih igralcev za zmago keltov, na drugi tekmi ob porazu svoje ekipe je dosegel 44 točk.

Miami je v zadnji četrtini znižal zaostanek 24 točk, dve minuti pred koncem so zaostajali še za osem točk, po polaganju Ronda pa je na semaforju kazalo 99:89. "On nas je držal v v ravnotežju," je o predstavi Ronda dejal trener Bostona Doc Rivers. "Nismo zadovoljni le z eno zmago. Ubranili so domače igrišče in v nekaj dneh bomo isto storili tudi mi," pa so bile besede Ronda, ki je s svojo ekipo prvi dve tekmi v gosteh izgubil.

LeBron James, najkoristnejši igralec lige NBA, je poleg 34 točk še osemkrat uspešno skočil in petkrat podal. Dwyane Wade je dosegel 18 točk. "To je ekipa za prvenstva. Imajo veliko igralcev, ki so osvojili prstane. Imajo veliko ponosa. Vemo, da se ne bomo kar sprehodili mimo njih," je o tekmecih povedal James. Naslednja tekma bo v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času. Zmagovalec finala na vzhodu se bo v finalu lige NBA pomeril z boljšim iz dvoboja med San Antoniem in Oklahomo. Po treh odigranih tekmah vodi San Antonio z 2:1 v zmagah.

Liga NBA, finale Vzhoda:

Boston Celtics : Miami Heat 101:91
Garnett 24, 11 sk., Rondo 21, 6 sk.; James 34, 8 sk., Wade 18
- Miami Heat vodi z 2:1 v zmagah, moštvi igrata na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.