Šport > Košarka
24 ogledov

Božić odhaja po 471 tekmah in 18 trofejah

partizan 2011 božić ABA
Po 471 tekmah je nastopil čas za slovo Petra Božića od dresa Partizana, ki se namerava opreti na mlade sile. Tudi na Alena Omića?

Petru Božiću je potekla pogodba s Partizanom, ki mu je ponudil mesto v strokovnem štabu – črno-bele bo znova vodil Duško Vujošević –, vendar si izkušeni branilec želi igrati še dve sezoni, zato namerava najti novi klub. V Partizanovem dresu je kapetan preigral kar osem sezon, osvojil vse razen Evrolige: petkrat je bil najboljši v ligi ABA, ima osem srbskih naslovov in pet pokalnih lovorik. Skupaj je Božić za Beograjčane odigral kar 471 tekem, s čimer je postal rekorder Partizana, ki je zagotovil, da so vrata zanj v prihodnje na široko odprta.

Ob Božiću odhaja še Raško Katić, medtem ko je usoda Dušana Kecmana še neznana. V prihodnje se želi Partizan še bolj opreti na mladeniče. S posoje se je vrnil Nenad Miljenović, novinec pa je tudi sijajni organizator igre Francije, komaj 19-letni Leo Westermann, ki velja za enega največjih evropskih draguljev. To pa še ni vse – menda si Vujošević močno želi tudi mladega slovenskega centra, 216 centimetrov visokega Alena Omića. Mu ga bo uspelo pred nosom speljati Olimpiji?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.