Šport > Košarka
21 ogledov

Bravo, Milić: več kot 3000 točk v Italiji

marko milić cremona milko.si
Marko Milić, ki je moral na začetku leta 2009 bliskovito spakirati kovčke in oditi iz Olimpije, je v Italiji zvezda. Na ponedeljkovi tekmi s Pesarom mu je uspelo v tamkajšnji prvi ligi doseči več kot 3000 točk, kljub tekmi na gostovanju pa je bil njegov dosežek pozdravljen z aplavzom.

Marko Milić, ikona slovenske košarke, od leta 2010 nastopa za italijanskega ligaša Vanoli, kjer je kapetan in med glavnimi asi kluba. To se je potrdilo tudi proti Scavoliniju, kjer mu je, potem ko jih je dosegel 12, uspelo prekoračiti mejo 3000 točk v italijanski ligi. Kljub zrelim letom, maja jih bo dopolnil 35, je tako dokazal, da je eden najboljših košarkarjev prvenstva. Milkovo povprečje, v preteklosti je sicer igral še v Bologni, Pesaru in Rosetu, je 13 točk in šest skokov.

"Žalosten sem zaradi poraza, zase pa vesel, ker sem dosegel ta mejnik. Žal mi je, da je bila to naša najslabša tekma v zadnjih dveh mesecih. Na dosežek sem ponosen, a ta pomeni, da sem postal star ... Ob koncu sezone ga bom proslavil z nekaj pivi," je zadovoljen dejal vselej nasmejani Milko.

Milko poleti spet v Kranjski Gori

Večkratni član Uniona Olimpije precej uric preživi za volanom, da lahko vsak prosti trenutek izkoristi za skok k družini. Poleti pa bo tretjič zaživel njegov tabor v Kranjski Gori. "Zelo sem vesel, da se z dopolnjeno ekipo preteklih let vračamo v Kranjsko Goro, kjer je naš športni tabor pred leti ugledal luč sveta in tudi odlično zaživel. Kot pripravo na naše poletno druženje začenjamo z našo prenovljeno internetno stranjo milko.si, kjer boste lahko izvedeli koristne informacije in tudi vi delili občutke ter spomine preteklih let," je povedal Marko in dodal, da na prvo mesto postavlja zabavo in kakovostno preživljanje prostega časa, šele na drugem mestu otroke čaka športni vadbeni 'dril'.

Komentarjev 1
  • zic 20:24 10.april 2012.

    valda pri sesedih, sej mi slovenci ne znamo cenit domače zato pa vsi grejo ven, da sploh kaj zaslužijo...v sloveniji pri športu se igra za lešnike...zalij mamo pa rože pozdrav!?