Šport > Košarka
28 ogledov

Bryant na poti v Virtus

Kobe Bryant J.R. Smith Reuters
Zvezdnik Kobe Bryant si želi enoletno pogodbo z Virtusom iz Bologne. Seveda ob možnosti, da se ob prekinitvi lockouta v ligi NBA vrne v Združene države Amerike.

Lastnik kluba iz Bologne Claudio Sabatini je v preteklih dneh Bryantu ponujal pol milijona ameriških dolarjev neto, če bi zaigral za Virtus v uvodnem kolu italijanskega prvenstva proti istoimenskemu klubu iz Rima. Tekma je na sporedu 9. oktobra. V primeru, da bi zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers v Bologni ostal mesec dni, bi za vsako tekmo prejel 650 tisoč dolarjev, za celotno sezono pa bi zaslužil "le" tri milijone zelencev. "Bilo bi izjemno, če bi Bryant oblekel naš dres na otvoritvenem dvoboju. To bi bila prestižna reč za celotno mesto," je po ponudbah dejal Sabatini.

Kobe sicer ni zainteresiran za kratkoročno sodelovanje, veliko bolj si namreč želi enoletno pogodbo z možnostjo "NBA out". "Eno izmed velikih italijanskih podjetij je pripravljeno sponzorirati njegovo igranje," je še povedal Sabatini, ki je po pogovoru z Bryantovim agentom še dodal: "Ponavadi sem optimističen, a do izpolnitve operacije Bryant je še dolga pot. Igralec je pripravljen podpisati enoletno pogodbo, z možnostjo vrnitve v ligo NBA ob prenehanju lockouta. Ekonomsko je to zelo zahtevna zadeva, ki bo mogoča le ob sodelovanju skupine pokroviteljev. Klub sam nima dovolj denarja za to reč. Naši navijači so sicer navdušeni nad idejo, samo mesto pa nam ni priskočilo na pomoč. Največjo težavo predstavlja zavarovanje Kobejeve pogodbe z Jezerniki (83 milijonov dolarjev, op. p.)."

Pri Virtusu si želijo tudi vrnitve argentinskega branilca Manuja Ginobilija. "Čakamo na odgovor njegovega zastopnika Luciana Capicchionija," je še povedal Sabatini. Ginobili, član moštva San Antonio Spurs, naj bi se o ponudbi še odločal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.