Šport > Košarka
26 ogledov

Bryant želi 15 milijonov

Kobe Bryant Reuters
Kobe Bryant zahteva 15 milijonov evrov za enoletno pogodbo z Virtusom iz Bologne. O prestopu v ta klub razmišlja tudi Manu Ginobili, nova kluba pa sta dobila tudi Srb Milenko Tepić in nekdanji član Uniona Olimpije Šarunas Jasikevičius.

Kobe Bryant od lastnika Virtusa Claudia Sabatinija za enoletno pogodbo zahteva 15 milijonov ameriških dolarjev. Klub je sicer ameriškemu zvezdniku, ki se trenutno mudi prav v Italiji, ponudil 6,7 milijona dolarjev. Sabatini je že izjavil, da lahko za takšen znesek Bryantu zdaj ponudi le dvomesečno pogodbo.

Nekoliko bližje pa je klubu iz Bologne po zadnjih izjavah Argentinec Ginobili. "Nisem zavrnil predloga. Obstaja možnost, da sem pridružim Virtusu v času lockouta v ligi NBA. Odločitev bom sprejel do konca meseca. Imam ponudbo tudi iz Brazilije, a če bom že zapustil San Antonio, bo to le zaradi Virtusa. Igral bi nekaj mesecev, po koncu lockouta pa bi se vrnil k Spursom," je dejal argentinski zvezdnik, ki je za klub iz Bologne že igral pred prestopom v ligo NBA.

Menjave pri PAU

V stari klub pa se je vrnil tudi nekdanji organizator igre pri Unionu Olimpiji Šarunas Jasikevičius. Litovec, ki je v Atenah že preživel tri sezone in s klubom leta 2009 osvojil tudi Evroligo, naj bi v Panathinaikosu ostal do konca sezone. Zeleni atenski klub sicer najverjetneje zapušča Gruzijec Giorgi Šermadini. Center – ta je v minuli sezoni kot posojen igralec branil barve Olimpije – se bo pridružil rojaku Manučarju Markoišviliju pri italijanskem Cantuju. Panathinaikos je zapustil tudi že srbski reprezentant Milenko Tepić. Ta bo naslednji dve sezoni nastopal za Cajasol iz Seville.

V zadnjih dneh so bili zelo dejavni tudi pri poljskem Prokomu, ki se bo v Evroligi v skupini D pomeril tudi z Ljubljančani. V klub je bil tako pripeljan Litovec Donatas Motiejunas, ki je bil lani kot član italijanskega Benettona izbran za vzhajajočo evropsko zvezdo. V minuli sezoni je v povprečju v pokalu EuroCup sicer dosegal 10,9 točke, 5,6 skoka 0,9 ukradene žoge na tekmo. Motiejunas ima prav tako v pogodbi klavzulo "NBA out", saj ga je na naboru izbrala Minnesota, ki je nato pravice zanj odstopila Houstonu. Prokom je okrepil tudi občasni ruski reprezentant Fedor Dmitriev.

Okrepitve iz lige NBA

Z zelo zanimivo okrepitvijo pohvali tudi beograjska Crvena zvezda. Ta je v svoje vrste zvabila Američana Adama Morrisona. Tretji izbor na naboru lige NBA iz leta 2006 je v najmočnejši ligi na svetu odigral dve sezoni za Charlotte Bobcats, dve pa pri Jezernikih iz Los Angelesa; s slednjimi je osvojil tudi dva naslova. V NBA je odigral 161 tekem s povprečjem 7,5 točke, 2,1 skoka in 1,4 podaje. Še nekoliko bližje Slovenije naj bi zaigral še en nekdanji NBA-jevec. Sean May, ki je lani nosil dres turškega velikana Fenerbahceja, naj bi podpisal enoletno pogodbo z Zagrebom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.