Šport > Košarka
509 ogledov

Čančar znova v začetni postavi Denverja, sladka zmaga Bostona

Vlatko Čančar Profimedia
Košarkarji Denver Nuggets so doživeli šele 19. poraz v tej sezoni severnoameriške lige NBA po bledi predstavi na gostovanju v Memphisu, ki je bil boljši s kar 112:94. Slovenec Vlatko Čančar je bil v začetni postavi Denverja, a prispeval zgolj dve točki. Novo zmago v pretekli noči za vodstvo v ligi so zabeležili Boston Celtics.

Srečanje vodilnih ekip zahodne konference je od samega začetka pripadel domačinom. Memphis je po vročem startu med prvim polčasom vodil že za 29 točk, ob premoru pa s 66:42 in ni več spustil gostov blizu. Denver je dosegel najnižje število točk v tej sezoni.

Prvi strelec Memphisa je bil Ja Morant s 23 točkami. Nikola Jokić je bil najkoristnejši za Denver s 15 točkami in 13 skoki.

Moštvo iz Kolorada ostaja na vrhu zahodne konference z 42 zmagami in 19 porazi, Memphis je drugi z izkupičkom 36:26.

Denver bo znova igral v prihodnji noči, tokrat proti Los Angeles Clippers, ko bo aktiven tudi slovenski as Luka Dončić z Dallasom. Ta se bo že ob 21.30 po slovenskem času nocoj pomeril z Los Angeles Lakers. Ob isti uri bodo proti Washington Wizards igrali tudi Chicago Bulls, za katere Goran Dragić znova ne bo igral zaradi bolečin v kolenu.

V vodstvu vzhodne konference in celotne lige medtem ostaja Boston, ki je v pretekli noči prišel do 44. zmage v sezoni (44:17). Na gostovanju v Philadelphii je s trojko Jaysona Tatuma v zadnjih sekundah prišel do zmage s 110:107.

Goran Dragić NBA Šport Dragić manjkal na tretji zaporedni tekmi Luka Dončić NBA Šport Luka tako dober, da je sedel na klop, Dallas visoko zmagal JJ Redick Luka Dončić Krešejo se mnenja Šport Dončićev bivši soigralec razburil: "Ali je neumen?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.