Šport > Košarka
14019 ogledov

Dončićev bivši soigralec razburil: "Ali je neumen?"

JJ Redick Luka Dončić Profimedia
Nekdanji soigralec Luke Dončića je s svojimi izjavami močno razburil velikana NBA košarke Dominiqua Wilkinsa.

JJ Redick, nekdanji košarkar Dallasa, kjer si je pred upokojitvijo delil slačilnico tudi z Lukom Dončićem, je izzval bes Dominiqua Wilkinsa, ker si je upal namigovati, da so novodobni strelci z razdalje tarča bolj čvrste in fizične obrambe kot njihovi predhodniki iz 80. oziroma 90. let prejšnjega stoletja.

Kot primer je navedel nekdanjega vrhunskega ostrostrelca Larryja Birda, ki se po njegovi oceni za črto za tri točke nikoli ni srečeval s takšnimi pritiski kot na primer Steph "gospod trojka" Curry.

mark cuban Svet se klanja Šport Dončićev šef je car vseh carjev, samo poglejte tole

Dominique Wilkins | Avtor: Profimedia Profimedia
"Redick nima pojma, o čem za vraga sploh govori. Katero košarko pa gledaš, da rečeš nekaj tako idiotskega? To je smešno," je bil v svojem odzivu oster Wilkins, sedemkratni All-Star in najboljši strelec sezone 1985/1986.

Poudaril je še, da je bilo v preteklih dveh desetletjih v ligi NBA sprejetih več pravil v prid napadalni košarki, s čimer se je v razvrednotilo igro v obrambi. "Nekoč si lahko položil roko na igralca in ga silil v določeno smer. Lahko si ga udaril s komolcem v prsni koš in ga na ta način upočasnil. Koliko fantov se lahko danes sooči s takšnim pritiskom? Kar zadeva Redicka, ki je igral to igro, sem zelo razočaran, da je izjavil nekaj tako neumnega."

Larry Bird Magic Johnson | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Bird je bil visok košarkar, ki je ves čas kasiral udarce. Pod obročem je preživel več časa, kot je to sicer značilno za branilce. Ne razumem Redickove logike, ko pa so igralci pod obročem deležni precej več dotikov kot manjši košarkarji, ki se večinoma zadržujejo stran od obroča. To nima nobenega smisla."

Pojasnil je tudi, zakaj ga takšne izjave spravijo iz tira. "To mi gre najbolj na živce. Mi smo imeli svoje obdobje, oni imajo svojega. To je njihov čas, vendar nas zato še ni treba podcenjevati. Ne prenesem tega nespoštovanja. Na takšen način govoriti o Larryju Birdu? Manj fizična košarka? Ali je neumen? To je pač neumno. Sploh ne gre za Curryja ali Birda, ampak vsebino, ki ni smiselna. Lahko bi bil pametnejši. Vseeno mi je, kaj si misli o meni ali kako se bo odzval," je zaključil Wilkins.

Neprecenljivo Šport Dončić navdušil z odgovorom na bahavo potezo Moranta
Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 18:26 23.februar 2023.

    Ubogi Wilkins in vsa njegova generacija, ki noče priznati, da je današnja košarka bolj atomska, bolj hitra in tudi trda! Oni se imajo za prave dece!, Naj uživajo v pokoju in naj se ne razburjajo za vsako izjavo, ki nakaže, ...prikaži več da je današnja košarka boljsa! Takrat so bolj igrali tehnicno, ce so se pa tepli je pa njihova stvar! ! Bad boysi pa taki, ki jih vse prizadene! Ubogi, ubogi...