Šport > Košarka
29 ogledov

Carlisle zaradi kritike ob 25 tisoč $

Rick Carlisle dallas mavericks EPA
Vodstvo lige NBA se je odločilo, da trenerja Dallas Mavericks Ricka Carlislea kaznuje s 25 tisoč dolarji kazni. Trener teličkov se je po porazu proti Golden State Warriors pritoževal nad sodniškimi odločitvami.

Rick Carlisle, trener Dallas Mavericks, bo moral zaradi izjav po porazu proti Golden State Warriors plačati kazen v višini 25 tisoč dolarjev. Telički so v zadnjih sekundah srečanja zaostajali s 97:98, ko je v napad krenil Brandan Wright. Bojevniki so Američanu žogo izbili, sodniška piščalka pa je ostala nema.

brandan wright | Avtor: EPA EPA
Carlisle je prepričan, da bi moral delilec pravice dosoditi osebno napako. ''Tekmo je odločil pisk, ki ga ni bilo. Brandan Wright je dobil udarec po roki,'' se je pritoževal Wright. ''Bilo je povsem očitno. To je že druga tekma zapored. Zelo sem zaskrbljen, kaj se v zaključku tekme dogaja s sodniki,'' je dodal 53-letnik. Kasneje je Carlisle sporočil, da kazen sprejema, saj so bili njegovi komentarji ''neprimerni.''

Podoben scenarij

Vodstvo lige je sicer po tekmi Dallasa in Portlanda priznala sodniško napako, ko je sekundo in pol pred koncem tekme O.J. Mayo dobil osebno napako v napadu, čeprav se je kasneje izkazalo, da bi moral sodnik dosoditi osebno napako v obrambi. V tem primeru bi Mavericks izvajali dva prosta meta, tako pa je žoga pripadla Blazers, ki so s košem LaMarcusa Aldridga v zadnji sekundi tekmo spreobrnili v svojo korist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.