Šport > Košarka
190 ogledov

Cedevita Olimpija uradno začela novo sezono

Cedevita Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Cedevite Olimpije opravili prvi trening.

Z današnjim prvim treningom v Stožicah se je uradno začela nova sezona tudi za košarkarje Cedevite Olimpije. Slovenski prvaki bodo tudi v sezoni 2023/24 nastopili na več frontah, najpomembnejši tekmovanji bosta liga Aba in evropski pokal, med številnimi novinci pa je tudi novi strateg Simone Pianigiani.

Ta je že na predstavitvi v tej vlogi na začetku poletja dejal, da o ciljih še nerad govori, saj mora najprej spoznati svojo ekipo. Tudi danes je bil še zadržan, razgovoril pa se je o pristopu igralcev, njihovi vlogi in o tem, da je zanj vsaka ekipa, ki jo trenira, najboljša.

"To je kot prvi dan v šoli. Vedno je veliko navdušenja, pogovorov in vsega. Veseli smo, da smo spet v dvorani, vemo pa, da nas čaka veliko dela. Časa ne bo na pretek, novincev je veliko. Med SP pogrešamo nekaj igralcev, a za zdaj je vse v redu. Imamo pozitivno energijo, čaka nas težko delo, a s takim pristopom prej ali slej pride nekaj dobrega. To zahtevam tudi od igralcev, to sem jim povedal in vidim, da so vsi izjemno motivirani," je po prvem treningu zbrani sedmi sili povedal italijanski trener.

"Moramo iti dan za dnem. Lahko že majhna poškodba vse spremeni, prvi cilj pa bo, da ostanemo v okviru proračuna, ker začenjamo novo obdobje. Videli bomo, kako bomo še gradili ekipo v naslednjih letih, motiv pa je visok," dodaja Pianigiani.

Kadrovski mozaik moštva je bolj ali manj popoln. Kot je dejal športni direktor Vlado Ilievski, ne načrtujejo več širjenja ekipe, razen zaradi morebitnih izrednih dogodkov ali hujših poškodb. Je pa dodal, da obstaja možnost sodelovanja z Jako Klobučarjem. Ta sicer v teh dneh Ljubljančanom, ki zaradi reprezentančnih obveznosti še niso v polni postavi, pomaga na pripravah.

Cedevita Olimpija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Rok Radović in Luka Ščuka sta v ekipi s številnimi novinci že "staroselca". Prvi upa, da bo v osmi sezoni s klubom prišel do naslednje stopničke v karieri tako na osebni ravni kot pri moštvenih uspehih, Ščuka pa si želi predvsem, da bi bil zdrav, saj se vrača po težji poškodbi.

"Vesel sem prvega treninga, soigralci so v redu, smo nova ekipa, upamo, da se bomo čim prej ujeli in da bo kemija čim boljša. Letos je glede novincev kar rekordna sezona, prvič v moji karieri pa ni trener nekdo iz bivše Jugoslavije. Za zdaj so vtisi zelo v redu," je dejal Radović.

"Spet igramo košarko. Veliko je novih soigralcev, nekaj starih. Pričakujem, da bo sezona boljša od lanske. Čas po operaciji je bil kar težak, še posebej, ko nimaš žoge v roki in si samo v fitnesu. A to je del športa, s tem se sprijazniš in prideš nazaj še boljši," je dejal Ščuka.

Ilievski je povedal, da so morali narediti nekaj kompromisov, saj finančno niso konkurenčni najmočnejšim tekmecem v evropskem pokalu. A igralce, ki so jih želeli imeti, so pripeljali v klub.

"Prvi trening, začetek, zaželeli smo dobrodošlico vsem igralcem. Najbolj pomembno je, da so vsi zdravi. Upamo, da bo v predsezoni ekipa naredila kemijo med sabo, da se spozna. Ekipa je pomlajena, skušali smo narediti mešanico mlajših in starejših igralcev. Ambicije imamo tako v ligi Aba kot evropskem pokalu, upam, da bo ta zgodba tudi z novim strokovnim vodstvom lepa na pogled in tudi uspešna. Mislim, da bo ta ekipa zelo hitro pokazala lepo košarko."

Direktor kluba Davor Užbinec pa je ob željah za uspešno sezono med drugim napovedal še, da bo ljubljanski klub v pripravljalnem obdobju odigral tudi prijateljsko tekmo s Panathinaikosom, izkupiček katere bo namenjen žrtvam nedavne naravne katastrofe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.