Šport > Košarka
51 ogledov

Črna serija zmajev se nadaljuje

Union Olimpija
1/9
Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 11. krogu lige Aba izgubili z Mega Leksom z 89:99 (27:22, 47:43, 69:69).

Negativni niz Uniona Olimpije se nadaljuje. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so izgubili petič zapored v ligi ABa in devetič v zadnjih desetih tekmah v evropskem pokalu oziroma regionalnem tekmovanju.

Tokrat so jim mero v Stožicah vzeli košarkarji Mega Leksa, ki so zmagali z 99:89. Ljubljančani so tako zdrsnili na izkupiček 4-7 in se pomaknili proti dnu razpredelnice.

Union Olimpija je podobno kot med tednom na gostovanju v Italiji dobro odigrala del tekme, ne pa vseh štirideset minut. Tako je na primer ob koncu prvega polčasa, dokler je trojke metala 70-odstotno (7:10), vodila s 44:33, ko pa ji met z razdalje ni šel več od rok (v nadaljevanju trojke 4:15), se je razlika hitro stopila. Tako so gostje na začetku drugega polčasa nadoknadili zaostanek (53:54), v zadnji četrtini pa tudi uveljavili kakovost ter daljšo klop, ki je bila tokrat pri zeleno-belih še posebej kratka, saj so manjkali poškodovanih Zach Wright, Blaž Mahkovic in Saša Zagorac.

"Lahko ste videli, da smo v drugem polčasu spet padli v igri. Koncentracija, preciznost pri izvajanju stvari v napadu, sam prenos žoge na njihovo agresivno obrambo; imeli smo neverjetne probleme. Zakaj se to dogaja, ali je to stvar koncentracije, utrujenosti, doslednosti, to moramo najti odgovor. Že drugič zaporedoma se nam je zgodilo, da smo v drugem polčasu občutno padli v igri. Posledično je na koncu odločilo, da smo imeli preveč izgubljenih žog, izgubili smo skok. Na koncu povsem zaslužena zmaga Mega Leksa, za kar jim čestitam, mi pa smo v velikih problemih. Predvsem poškodbe nam povzročajo velike preglavice, potem pademo fizično in si predvsem želim, da se čim prej sestavimo, da normalno začnemo funkcionirati," je po tekmi dejal Potočnik.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu lige Aba gostila Metalac, vmes pa jo v torek čaka še obračun v evropskem pokalu doma s francoskim Nanterrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.