Šport > Košarka
107 ogledov

CSKA osmič zapored na final four

evroliga Epa
Znani so tri udeleženci zaključnega turnirja.

Košarkarji CSKA Moskve so tretji udeleženci zaključnega turnirja evrolige. Mesto v Vitorii na severu Španije, kjer se bodo najboljše štiri ekipe v Evropi srečale od 17. do 19. maja, so si priigrali z zmago v četrti tekmi četrtfinala prav proti gostiteljem 'final foura', Baskonii, z 92:83.

Na drugi današnji tekmi je Barcelona premagala Efes Pilsen z 82:72 in izsilila odločilno peto tekmo, ki bo 1. maja v Istanbulu. Slovenski reprezentant Jaka Blažič je uspeh soigralcev spremljal s klopi.

Četrtfinalno serijo na tri zmage so najhitreje končali branilci naslova, košarkarji Real Madrida, ki so grški Panathinaikos odpravili s 3:0. Eno tekmo več so potrebovali igralci Fenerbahčeja, vodilni po rednem delu, ki so odpor Žalgirisa strli s 3:1. Njihov tekmec v polfinalu bo CSKA Moskva, ki je danes osmič zapored postala udeleženka zaključnega turnirja.

Evroliga, izidi:

Baskonia Vitoria - CSKA Moskva 83:92
(CSKA Moskva je dobila serijo s 3:1 v zmagah)

Barcelona - Anadolu Efes Istanbul 82:72
(Jaka Blažič ni igral za Barcelono)
(Barcelona je serijo izenačila na 2:2)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice