Šport > Košarka
21 ogledov

D. Lorbek: "Druge rešitve ne vidim"

Domen Lorbek bo kariero nadaljeval v Španiji. KZS
Domen Lorbek bo v sredo prestal operacijo stopala, zaradi česar je selektorju Božidarju Maljkoviću sporočil, da odpoveduje sodelovanje na letošnjem evropskem prvenstvu.

"Domen Lorbek je selektorju moške članske reprezentance Božidarju Maljkoviću sporočil, da zaradi težav s stopalom letos odpoveduje sodelovanje v izbrani vrsti ter s tem na evropskem prvenstvu v Litvi. V sredo ga čaka operacija, kar nas je v vodstvu reprezentance presenetilo, saj je še pred nekaj dnevi kazalo, da je vprašanje le, ali se bo pripravam priključil 10. julija v Kranjski Gori ali 18. julija na Ptuju. Maljković se je odločil, da v reprezentanco ne bo vpoklical nobenega novega igralca, saj meni, da je čas, da se priložnost ponudi tudi kateremu od mladih košarkarjev, ki jih je letos vpoklical na priprave," je odpoved sodelovanja Domna Lorbka na jesenskem evropskem prvenstvu pojasnil Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc. Ljubljanski branilec, ki ga je selektor Božidar Maljković uvrstil na seznam dvajseterice, ki se bo borila za nastop na EP 2011, je za slovensko reprezentanco nazadnje zaigral na evropskem prvenstvu 2009, ko je v 24,1 minute na tekmo v povprečju zbral 5,9 točke, dva skoka in 1,1 podaje.

Svoje razloge za odpoved je za zurnal24.si razkril tudi Domen, ki je spregovoril tudi o svojem klubskem statusu.

Zakaj ste sprejeli odločitev, da tokrat izpustite reprezentančno akcijo?
Že prej sem se o težavah s stopalom pogovarjal s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Poskušal sem vse, da bi bil nared, opravil sem vse terapije, ki jih poznam. Stanje moje poškodbe se je sicer nekoliko izboljšalo, a ko sem poskušal trenirati, se je znova hitro poslabšalo. Enostavno mi je zmanjkalo časa. Zato sem se tudi odločil za operacijo, druge rešitve žal ne vidim več.

Ta poškodba se vam že zelo dolgo vleče.
V bistvu se mi vleče že kar dve sezoni. Že lani sem se zaradi nje moral odpovedati nastopu na svetovnem prvenstvu. Nekako mi jo je le uspelo sanirati, a se je zdaj vsa reč ponovila na drugem stopalu. Vse skupaj sem poskušal rešiti z enako terapijo, a ni šlo. Nič ni pomagalo, po posvetu z zdravnikom pa sem se tako moral odločiti za operacijo.

Kaj menite, kdo bo zdaj napredoval za mesto pri izboru selektorja?
Ne vem. To je povsem selektorjeva odločitev. Verjetno pa nekdo, ki igra na mojem položaju.

Kaj pričakujete od nastopa Slovenije na EP v Litvi?
Veliko se govori o kolajni. Ne vem. Od fantov predvsem pričakujem, da se bodo borili in na parketu pustili srce. Če se bo pokazalo, da so prava ekipa s kemijo, potem verjamem, da bo dober rezultat prišel sam od sebe.

Kakšen pa je vaš klubski status?
Trenutno sem brez pogodbe. Sem prost igralec in čakam na prave ponudbe.

Bi bila za vas zanimiva tudi Union Olimpija ali Krka?
Seveda bi me zanimalo, a trenutno ni nobenih kontaktov na tej relaciji. Seveda je zanimanje vedno prisotno, predvsem za Olimpijo, ki bo igrala v Evroligi. Če bo kdo kontaktiral z mano, zakaj pa ne? Ob primerni ponudbi je ta možnost zame zelo možna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.