Šport > Košarka
44 ogledov

D. Lorbek k Zdovcu: "Če bi čakal, morda letos ne bi igral"

Domen Lorbek Saša Despot
Slovenski košarkarski reprezentant Domen Lorbek bo do konca sezone nosil dres turškega moštva Royal Hali iz Gaziantepa. Po razkritju prestopa je Domen spregovoril nekaj besed za Žurnal24.

Domen Lorbek bo treniral pod budnim očesom Jureta Zdovca, ki je mesto trenerja pri ekipi Royal Hali prevzel konec novembra.

Za 28-letnega Lorbka, ki je letos uspešno igral za slovensko reprezentanco na EuroBasketu, bo to deseti klub v njegovi karieri. Začel jo je pri Triglavu v Kranju, nadaljeval v Heliosu in Unionu Olimpiji, se nato selil od Estudiantesa, Benettona in Seville, nazaj do Heliosa. V zadnjih treh sezonah pa je bil član Lagune Aro, Avellina in nazadnje Krke iz Novega mesta.

D. Lorbek: "Cilji v pokalu Eurochallenge so visoki"

Kako je prišlo do tega, da ste se odločili za odhod v Turčijo?
Poklical me je Jure Zdovc in mi povedal, kakšno vlogo mi je namenil v ekipi. Potem sem se odločil zelo hitro za odhod k ekipi Royal Halı Gaziantep. Imel sem tudi ponudbo iz Italije, a sem se odločil za Turčijo, ki ima zdaj močnejši košarkarski trg. Ob uspešnih igrah bi lahko šel tudi kam naprej. 

Kakšna naj bi bila vaša vloga v moštvu?
Igral bom na položaju dve in tri, morda kdaj tudi na mestu organizatorja igre. Imel naj bi kar konkretno vlogo tako v turškem prvenstvu kot pokalu Eurochallenge. 

Torej vam ni žal, da ste na klub čakali kar nekaj mesecev. Je bil v igri še kakšen večji klub?
Ni mi žal. Bil sem v igri za prestop v nekatere večje klube, a je vse skupaj padlo v vodo. Zdaj se je bilo že treba odločiti. Če bi čakal še nekoliko dlje, bi se lahko zgodilo tudi to, da letos ne bi igral.

Se bo poznalo, da niste igrali tekem od evropskega prvenstva?
Ne verjamem. Menim, da sem se dobro spočil, sem dobro pripravljen. Bomo videli. V nedeljo, ko igramo proti Anadolu Efesu, še ne vem, če bom v kadru. Bomo videli, če bom že pripravljen do takrat. Jutri odpotujem v Turčijo.

Vam je Zdovc predstavil cilje, ki si jih je zastavil z Gaziantepom?
Ne. Mislim pa, da so cilji vsaj v pokalu Eurochallenge zelo visoki.

Omenila sva EP. Kako vam je všeč, da bo reprezentanco vodil nov selektor?
V bistvu sem si želel, da bi Božidar Maljković ostal selektor. Predvsem iz enega preprostega razloga. Vse te menjave mi gredo že na živce, saj ko se navadiš na en sistem dela, se nato vse spremeni. Maljković je vsako leto naredil tudi korak naprej. Bili smo peti, žal nam je malce zmanjkalo za kolajno, a tako je pač v športu.

Bi se pa lahko zgodilo, da bo vaš klubski trener postal tudi selektor.
Res je. O tem se kar precej govori. Z njim sem že sodeloval na Poljskem, takrat smo prišli tudi do najboljše uvrstitve na evropskih prvenstvih. Že takrat sva se dobro ujela, upam, da bo zdaj tako tudi v klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.