Šport > Košarka
25 ogledov

D. Murić: "Za Slovenijo skupaj z bratom"

Dino Murić Muric Boštjan Tacol
Še vedno poškodovani Dino Murić, ki se je med EuroBasketom preizkusil tudi v vlogi strokovnega komentatorja, je strnil vtise po EP in pred novo klubsko sezono.

Kdaj natančno boste znova zaigrali?
Rehabilitacija kolena poteka po načrtu, počasi sem že začel teči. Imam program, uspešno se vračam. Dejali so, da bom odsoten šest ali sedem mesecev. Vrnil naj bi se decembra, ali po novem letu, odvisno je predvsem od kolena, kako bo reagiral na napore.

Kakšen občutek imate ob novi Olimpiji?
V klub je prišlo kar nekaj novih igralcev. Predstavitev ekipe je že za nami. Imamo kar 'luštno' ekipo. Večinoma smo zbrani mladi košarkarji, izjemi sta Dragiša Drobnjak in Nebojša Joksimović. Poskušala nas bosta nekako nadzirati, nam pomagati, ekipi pa bosta dala dodatne izkušnje. Imamo pa tudi odličnega trenerja. Aleš Pipan se je že izkazal pri delu z mladimi igralci. Zvezdnikov ni, zavedamo se, da bo le trdo delo prinašalo rezultate. Igrati bomo morali ekipno, vsako tekmo bomo poskušali iti na zmago. Delali bomo korak za korakom.

Kakšni so cilji?
O ciljih je težko govoriti. Seveda si domače lovorike želimo pripeljati v Olimpijo. To se od kluba tudi pričakuje. V jadranski ligi računamo na visoka mesta, imamo ekipo, ki se bo lahko kosala z vsakim. V EuroCupu bomo pa videli. Tekmovanje bo precej močnejše, saj se bodo kasneje priključila moštva, ki jim ne bo uspelo napredovati v Top 16 Evrolige. Smo mlada ekipa, čaka nas veliko dela, a poskušali bomo priti čim dlje.

Računate, da boste naslednje leto igrali na SP v Španiji?
S tem se ne obremenjujem. Moja velika želja je sicer, da zaigram v reprezentanci skupaj z bratom. Zdaj bom poskušal čim bolje pozdraviti koleno in se maksimalno pripraviti na novo sezono. Kar bo to prineslo, bomo pa videli.

Kako bi ocenili Evropsko prvenstvo?
Realno gledano je peto mesto zelo dober rezultat za slovensko reprezentanco. Odločala je četrtfinalna tekma, ki ti ob zmagi prinaša boj za kolajne, ob porazu pa boj za uvrstitev od petega do osmega mesta. Fantje so izgubili proti Franciji, ki je nato zasluženo osvojila evropski naslov. Uspeh je, da se je Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto. Lahko smo zadovoljni z rezultatom in organizacijo EP.

Kako ste zadovoljni z bratovimi prdstavami na EP?
Zelo dobro je odigral. Enkrat je imel večjo minutažo, drugič manjšo, a to je odvisno od selektorja. Enkrat je v igri potreboval nekoga, drugič drugega. Edo je odigral solidno, proti Španiji je na primer dosegel pomembne točke za zmago. Sem kar zadovoljen z njim.

Pomagali ste pri televizijskih prenosih nacionalke. Kako ste se znašli v tej vlogi?
Bilo je v redu. Imel sem vsaj kaj početi v času evropskega prvesntva, zabaval sem se. Bila je nova izkušnja. Zabavno se je bilo preizkusiti v novi vlogi.

Komentarjev 1
  • vico 07:46 30.september 2013.

    care ti se kr srihti pa prit pokazat kaj je to borba...olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaa