Šport > Košarka
30 ogledov

Dan D za slovenske košarkarje

Gašper Vidmar Slovenija VB KZS/Facebook
Slovenske košarkarje ob 20. uri v celjski dvorani Zlatorog čaka najtežja preizkušnja v dosedanjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017.

Tekmec Slovenije bo izbrana vrste Ukrajine, ki je enako kot Slovenija uspešno premostila prvi dve oviri. Pri tem so bili malce bolj prepričljivi izbranci Igorja Kokoškova, ki so najprej visoko premagali Kosovo, v soboto pa so slavili še v Bolgariji. Ukrajina je na drugi strani doma premagala Bolgarijo za deset točk, na gostovanju na Kosovu pa je do odločilne prednosti prišla šele v zadnjih dveh minutah.

Tekma bo pomembna za obe ekipi, verjetno tudi končna razlika, saj prvo mesto v skupini prinaša sigurno uvrstitev na eurobasket 2017, medtem ko bodo zadnji štirje udeleženci najboljše drugouvrščene reprezentance iz sedmih skupin. Ob tem velja upoštevati še dejstvo, da se rezultati z najslabšimi ekipami - ker ima ena skupina le tri udeležence - ne bodo upoštevali.

Ukrajina je za slovenske košarkarje precej neugodna ekipa, saj ima deset relativno izenačenih, atletsko grajenih igralcev, njeno najmočnejše orožje pa je prav centrska naveza Kiril Fesenko-Vjačeslav Kravcov.

Slovenija pod košema ni najbolj nevarna, je pa zato udarna na zunanjih pozicijah in predvsem na mesto organizatorja igre, kjer pa je Ukrajina šibka. V vsakem primeru bo, kot poudarja selektor Igor Kokoškov, zmagovalca odločila igra v obrambi.

Kokoškov: Razlogov za motivacijo ni treba iskati

"Proti dobremu nasprotniku dodatnih razlogov za motivacijo ni treba iskati. Moramo biti pripravljeni, fantje se tega zavedajo. Ukrajinci so od Bolgarov višji, bolj disciplinirani in igrajo ekipno, tudi selektor je isti že več let," dodaja Kokoškov.

Glede na to, da ima Ukrajina višino, bo priložnost prav gotovo dobil Žiga Dimec, ki na prvih dveh tekmah ni igral. Koga bo zamenjal, oziroma katera dva igralca bosta tekmo spremljala s tribune, pa bo selektor določil po zadnjem dopoldanskem treningu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.