Šport > Košarka
21 ogledov

Deron Williams dogovorjen z Bešiktašem

Deron Williams Reuters
Udeleženec zadnjih dveh NBA All-Star tekem in član New Jersey Netsov, Deron Williams, je prvi zvezdnik z one strani velike luže, ki je privolil v igranje v Evropi. S turškim Bešiktašem je ustno dogovorjen, da pride, a le dokler bo v NBA v veljavi lockout.

Nenad Krstić iz Boston Celticsov v CSKA Moskvo in bržkone Sonny Weems iz Toronto Raptorsom v Žalgiris. Tako se je začela migracija NBA košarkarjev čez lužo. A v teh dveh primerih gre za igralca, ki nista bila več vezana na NBA, niti nista bila med večjimi zvezdniki. Povsem drugače pa velja za naslednji zgodbi: Deron Williams, ki ima še enoletno pogodbo z New Jersey Nets, in Zaza Pachulia, ki ga pogodba z Atlanto Hawks veže še za dve sezoni, sta se ustno dogovorila za igranje za turški Bešiktaš. A nikar prehitro: kot smo že pisali, bo ne glede na lockout igralcem pod pogodbo težko dobiti dovoljenje za igranje v Evropi.


Williams, ki je bil sredi minule sezone iz Utah Jazzov poslan k Netsom, bi v naslednji sezoni moral dobiti 16 milijonov ameriških dolarjev. Dokler traja lockout, ne bo dobil niti dolarja. Bešiktaš naj bi mu mesečno plačal 200 tisoč dolarjev in mu takoj, ko se lockout konča, dovolil vrnitev v Ameriko (četudi bi se to zgodilo sredi sezone). Za Bešiktaš, ki igra v Eurocupu, je lani igral nekdanji NBA All-Star Allen Iverson. Novico je že potrdil trener Bešiktaša Ergin Ataman: "Res se pogovarjamo z Williamsom. Je večja zvezda od Iversona in bi bil najboljši igralec, ki bi igral v Evropi. Smo zelo blizu dogovora."

Kirilenko zahteva štiri milijone

Rudy Fernandez zavrnil ponudbo madridskega Reala in zatrdil, da si želi zaigrati za Dallas Mavericks, pri katerih je pristal v času minulega nabora. Tako se zdaj Realu ponuja Andrej Kirilenko. Nazadnje član Jazzov je prosti igralec in si želi vrnitve v Evropo, a za zdaj ni dobil še nobene ponudbe. Realu sporoča, da je pripravljen igrati za štiri milijone letne plače. Možnost takšne plače je Real že zavrnil. Medtem Mickael Pietrus ni obupal nad NBA. Pravi, da ga želijo številni klubi, tudi Los Angeles Lakers in Boston Celtics. "Najboljši igralec na svetu, Kobe Bryant, mi je rekel, da me želi v ekipi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.