Šport > Košarka
4 ogledov

Olimpia bi po Fotsisu še Landryja

Carl landy Hornets Lakers 2011 EPA
Pet dni po začetku lockouta niti prosti igralci lige NBA nimajo veliko ponudb iz Evrope. Govori se, da Olimpia Milano snubi Carla Landryja, medtem ko Andrej Kirilenko še čaka. Zato pa je Real mamljivo ponudbo poslal Rudyju Fernandezu, ki pa ima še enoletno pogodbo. Kobe Bryant bi šel denarčke služit na Kitajsko, Dwighta Howarda pa želijo New Jersey Nets.

Olimpija bi še Landryja

Rus Andrej Kirilenko, ki je prosti igralec (doslej član Utah Jazzov), še ni dobil ponudbe za igranje v Evropi, a pravi, da je pet, šest klubov, za katere bi bil pripravljen igrati. Ponudbo pa naj bi dobil Američan Carl Landry (tudi on je prosti agent, doslej je bil član New Orleans Hornetsov), in sicer z naslova Armani Jeansa oziroma Olimpie Milana, ki je to poletje zelo aktivna. Pred dnevi so s praga Barcelone ukradli doslej člana Panathinaikosa Grka Antonisa Fotsisa. Landry ima v NBA povprečje 12,1 točke, letos pa je v končnici dosegel kar 15,8 točke in pet skokov na tekmo.

Mamljiva ponudba za Fernandeza

Španski košarkar Rudy Fernandez, ki je na dan nabora za ligo NBA iz Portland Trail Blazersov moral k prvakom Dallas Mavericksom, bi znal v Teksasu ostati le kratek čas. Ne le zaradi lockouta, ki lahko pomeni odpoved celotne naslednje sezone, tudi sicer si Fernandez želi v domovino in tako je ponudba, ki mu jo je pripravil Real Madrid, kot na dlani. Španski mediji poročajo, da mu za šestletno pogodbo ponujajo 4,35 milijona letne plače. Fernandez sicer ima še enoletno pogodbo v NBA, a z njo bi zaslužil (če se lockout konča) "le" 2,2 milijona. Lastnik Mavsom Marc Cuban pa pravi, da je že dolgo navdušen nad Fernandezom, kar bi lahko pomenilo, da mu ne bo dovolil oditi. V zadnji sezoni je Rudy v povprečju dosegal 9,1 točke na srečanje.


Bryant bi šel na Kitajsko

Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), ki je pred dnevi v Nemčiji prestal poseg na desnem kolenu, za konec poletja načrtuje posebno turnejo zvezd lige NBA na Kitajskem. To bi bila zagotovo dobra priložnost, da nadoknadijo pomanjkanje priliva v svoje denarnice v času lockouta (kot da Bryant tega še potrebuje, saj je v minuli sezoni s pogodbo zaslužil 25 milijonov, podoben znesek pa na sezono dobi še od osebnih pokroviteljev - to bo tudi v času lockouta). Prvi, ki je Kobejevo idejo podprl, je Amare Stoudemire (New York Knicks), a le v primeru, če se bo lahko zavaroval za primer poškodbe. Slednje pa bi bilo v času lockouta že problematično.

Mika jih Howard

Ker je v veljavi lockout, so kakršnikoli stiki klubov z igralci prepovedani, kar pa ne pomeni, da klubi ne pripravljajo ponudb za igralske okrepitve. V zadnjih dneh se največ govori o Dwightu Howardu, ki je leto pred iztekom pogodbe. Najbolj si ga želijo New Jersey Nets (da bi prepričali Derona Williamsa, da ostane v Brooklynu), pa tudi Los Angeles Lakers razmišljajo, če bi ga lahko dobili. Slednje je sicer manj verjetno, saj imajo Lakers že zdaj več drago plačanih igralcev, kar bi jih lahko teplo, če se le sprejme nova kolektivna pogodba s striktnim salary capom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.