Šport > Košarka
1482 ogledov

Direktor podprl Hong Kong, njegov ekstremno bogati šef hitro reagiral

Houston Rockets Profimedia
Sezona najmočnejše košarkarske lige na svetu je pred vrati, ekipe se pripravljajo na nove izzive.

Eno od favoriziranih moštev v novi sezoni NBA so Houston Rockets. Slednji so letos v svoje vrste zvabili Russella Westbrooka, ta bo z Jamesom Hardenom tvoril udarni tandem teksaške franšize.

luka dončić Zelo tvegano Šport Ali je Nike glede Dončića storil veliko napako?

Rockets so trenutno na azijski turneji, kjer skušajo utrditi svoj dominantni položaj na tamkajšnjem tržišču. Ob tem so se zapletli v manjšo diplomatsko nevšečnost.

Kot mnogi veste, v Hong Kongu že nekaj tednov potekajo prostesti, povezani s sprva napovedanim, nato pa zamrznjenim zakonom o izročanju državljanov Kitajski. Kasneje so se protesti tematsko razširili v boju za demokratične spremembe, namere prebivalcev Hong Konga pa so podprli številni po vsem svetu.

Med njimi je bil tudi športni direktor Houston Rockets Daryl Morey. Ta je s tvitom podprl prizadevanja protestnikov in očitno izzval dvignjene obrvi kitajskih oblastnikov.

nikola jokić NBA Šport Srbski zvezdnik o Slovencu: "Dober, a ne dovolj."

Kmalu po Moreyevem tvitu se je oglasil bogati lastnik franšize Tilman Fertitta. Ta je pred dvema letoma ekipo kupil za 2,2 milijarde dolarjev in je hitro zaščitil svojo znamko.

"Daryl Morey ne govori v imenu Houston Rockets. Naša prisotnost v Tokiu je izključno namenjena mednarodni promociji NBA in mi nismo politična organizacija," je zapisal Fertitta in hitro utišal politično stališče svojega podrejenega.

Komentarjev 4
  • maresem 13:04 06.oktober 2019.

    Kitajski komunajzar... bogat? ja... in pokvarjen gnili kapitalist - komunist. Da bruhaš.