Šport > Košarka
37 ogledov

Dobra novica za reprezentanco

Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors EPA
Goran Dragić bo kot kaže razveselil številne ljubitelje slovenske reprezentančne košarke.

Goran Dragić je pred dnevi zaključil s sezono v ligi NBA, v sedmi tekmi polfinala vzhodne konferencei so Miami Heat izločili Toronto Raptors, za slovenskim organizatorjem igre pa je nekaj sijajnih predstav, na šesti tekmi je dosegel tudi svoj rekord v končnici po številu doseženih točk. Zbral jih je 30.

Košarkarji Miamija imajo še nekaj obveznosti, med njimi je bilo včeraj na sporedu tudi srečanje z mediji, kjer pa je slovenski reprezentant spregovoril tudi o izbrani vrsti. Po pisanju Američanov je dejal, da bo letos na voljo novemu selektorju Igorju Kokoškovu.

V minuli sezoni so si pri Miamiju sicer zaželeli, da se Dragić po podpisu večletne donosne pogodbe odpove reprezentančni akciji, vodstvo kluba pa ni omilil tudi telefonski klic takratnega selektorja Jureta Zdovca. Prav zaradi nesodelovanja z reprezentanco je Dragić verjetno nekoliko slabše pripravljen vstopil v novo sezono, kasneje pa je napredoval. Tudi zaradi nekoliko spremenjenega načina igre po zdravstvenih težavah Chrisa Bosha.

Njegove številke so po All-Star vikendu tako poskočile na 17.3 točke, 6.7 podaje, 4.6 skoka in 1.0 ukradene žoge na tekmo, iz igre pa je metal 48.5 odstotka natančno. Dragić je tako ob zadnjem srečanju z mediji dejal, da bi si tudi v prihodnji sezoni želel hitro igro Miamija.

Slovensko reprezentanco sicer čaka od 31. avgusta do 17. septembra šest kvalifikacijskih tekem. V skupini s Slovenijo so še Ukrajina, Bolgarija in Kosovo.

Komentarjev 2
  • dragec 11:29 18.maj 2016.

    NE PREHITEVAJTE

  • blueone 08:56 18.maj 2016.

    Super Goran, ena pozitivna novica ta dan :-)