Šport > Košarka
3 ogledov

Dodik kazal sredinec Zvezdinim navijačem

goran dodik igoeka Youtube
Bosanska Igokea je v 18. kolu košarkarske Lige ABA doma z 80:77 premagala srbsko Crveno zvezdo. Po koncu poslednjega sodniškega žvižga je predsednik domače ekipe Goran Dodik na igrišču kazal sredinec v smeri gostujočih navijačev. O morebitni kazni bodo sedaj odločali funkcionarji Lige ABA.

Napeta tekma med Igokeo in Crveno zvezdo je po zaslugi predsednika bosanskega kluba dobila še ''tretji polčas''. Goran Dodik, brat predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, je po zmagi domačih košarkajev s sredincem gestikuliral v smeri tribun, kjer so bili navijači Crvene zvezde.

Dodik je podpornike srbske ekipe pozival, naj pridejo na igrišče in obračunajo z njim. ''Ajde, p***e, ajde!'' so bile besede predsednika Igokee, spletni portal 24sata pa dodaja, da naj bi kasneje na igrišče pritekel eden izmed navijačev Zvezde, ki se je zaradi napada nato znašel na policijski postaji.

Dodik dejanje obžaluje, ponudil je odstop!

dodik igokea | Avtor: Youtube Youtube
Dodik je dan po incidentu upravnemu odboru kluba ponudil svoj odstop in se opravičil vsem, ki jih je s svojim vedenjem prizadel. Obenem je izrazil obžalovanje nad neljubim dogodkom in priznal, da se je pustil sprovocirati majhni skupini srbskih navijačev. ''Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem navijač Crvene zvezde. Sprovocirala me je majhna skupina navijačev, ki je po zmagi Igokee blatila našo ekipo,'' je povedal Dodik.

Komentarjev 1