Šport > Košarka
5138 ogledov

Dončić: "Ali lahko najprej sploh sedem?"

luka dončić
1/5
Epa
Slovenski košarkar je bil eden izmed najbolj obleganih igralcev na uvodu All-Star vikenda.

Medijsko obleganje Luke Dončića se je začelo takoj po njegovem prihodu na prizorišče tekme vzhajajočih zvezd, vprašanja novinarjev pa so se ob tej edinstveni priložnosti dotikale tudi tem onkraj njegove NBA kariere.

luka dončić Glavna atrakcija Šport Tekmeci so se drug za drugim poklonili Dončiću

Še preden je Luka zasedel svoje mesto, je iz gruče predstavnikov sedme sile že priletelo prvo vpršanje. "Ali lahko najprej sedem, potem pa bomo začeli?" je neučakanost novinarjev z nasmeškom pospremil Dončić.

V nadaljevanu je tema pogovora nanesla tudi na njegovo reprezentančno prihodnost. "Zagotovo bom zaigral za slovensko reprezentanco," je prisotnost na predolimpijskem turnirju potrdil Slovenec.

 | Avtor: Epa Epa

Spregovoril je tudi o meteorskem vzponu med največje športne zvezdnike na svetu. "Vse se je zgodilo tako hitro. Marsikaj se je zgodilo v zadnjih petih letih," je povedal 20-letnik in se dotaknil rekordne udeležbe tujih igralcev na All-Star tekmi. "Letos bo zaigralo ogromno mednarodnih košarkarjev. Svetu bomo pokazali, da tudi mi znamo igrati košarko," je povedal.

Luka Dončić Vzhajajoče zvezde Šport Luka zadel tudi s sredine igrišča, reakcija Younga neprecenljiva

Na vprašanje o njegovem doprinosu k NBA ligi je Dončić v svojem skromnem slogu odvrnil: "To je vprašanje za druge, ne zame."

Špansko govoreče novinarje je zanimal tudi odnos z nekdanjim zvezdnikom kraljevega kluba Cristianom Ronaldom. "Ja, spoznal sem Ronalda. On je eden izmed največjih nogometašev vseh časov. Mislim, da ga Madrid pogreša bolj kot mene. Zdaj spremljam tudi Juventus," je povedal.

 | Avtor: Epa Epa

Za konec je delil še nasvet mladim nadobudnim košarkarjem, ki upajo, da bodo šli nekoč po njegovih stopinjah. "Trdo delajte, zabavajte se in ugotovite, kaj imate radi. Če radi igrate košarko, potem samo nadaljujte. Pri meni je bilo tako, da sem začel ostajati tudi po koncu treninga in še naprej igral košarko. To bi bil moj nasvet," je povedal Dončić.

Kaj pa to? Šport Luka v objemu ameriškega predsednika
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.