Šport > Košarka
100 ogledov

Dončić navdušil španskega komentatorja

luka dončić Profimedias
Eno najlepših potez tretje tekme finala španskega prvenstva je prispeval Luka Dončić.

Madridski Real je v ponedeljek zvečer na domačem parketu premagal večno tekmico Barcelono (91:74) in v zmagah povedel z 2:1. "Los Blancos" so tako le še eno zmago oddaljeni od ubranitve državnega naslova, svoj delež k uspehu pa je prispeval tudi mladi slovenski košarkar.

Luka Dončić je igral slabih deset minut in ob stoodstotnem metu iz igre vpisal štiri točke, temu je dodal še štiri skoke v obrambi.

Za domače je največ točk vpisal Sergio Lull (21), učinkovit je bil tudi Rudy Fernández (18). Na drugi strani je največ košev dosegel Ante Tomić (18).

Sredi druge četrtine je Dončić pobegnil v protinapad in lepo zaključil z akrobatskim polaganjem, kar je navdušilo španskega komentatorja.

Najprej poraz, nato dve zmagi

"Kakšen igralec, Luka!" se je v mikrofon drl komentator in z občinstvom v dvorani delil navdušenje nad potezo mladeniča.

Prvo tekmo finala je sicer dobila Barcelona, na naslednjih dveh preizkušnjah pa je zanesljivo slavil Real, ki bo imel na svojem parketu zaključno žogico za osvojitev lovorike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.