Šport > Košarka
14590 ogledov

Dončić ne trenira z ekipo, Dragić v istem zosu

luka dončić Reševalni pas/Twitter
V Dallasu budno spremljajo stanje slovenskega čudežnega dečka.

Luka Dončić se bo devetih tekmah njegove NBA kariere sooča s prvimi poškodbami. Devetnajstletni novinec moštva Dallas Mavericks je zaradi poškodbe gležnja izpustil nedeljski trening in je za zdaj vprašljiv za torkovo tekmo z Washington Wizards.

"Ne vem, kako bo z njim v ponedeljek," je povedal trener Rick Carlisle. "Upamo, da se bo vse skupaj čim prej razrešilo," je dodal.

Prvi znaki fizičnih tegob so bili pri Dončiću opazni že na nedavni tekmi s San Antonio Spurs, na kateri je igral z bolečinami v hrbtu in poškodovanim levim gležnjem. Stanje očitno ni bilo prehudo, saj je mladi slovenski reprezentant nato odigral še tekmi z Los Angeles Lakers in New York Knicks. 

Na gostovanjui pri jezernikih, kjer se je imel prvič priložnost pomeriti s svojim velikim vzornikom LeBronom Jamesom, je na parketu preživel 28 minut, na domači tekmi s kratkohlačniki pa je njegova minutaža spet narasla na 35 minut.

igor kokoškov Za zdaj Šport Kokoškovu se je odvalil kamen od srca

Dončić v povprečju igra 34,8 minute na tekmo, kar je največ med vsemi košarkarji Dallasa in tudi novinci v ligi NBA. Več minut od njega na parketu preživi samo devet igralcev. Na vrhu seznama je Anthony Davis (New Orleans Pelicans) s 37,4 minute na tekmo.

Dončić je doslej odigral devet tekem in v povprečju prispeval 19,4 točke, 6,6 skoka, 4,6 podaje, 0,9 ukradene žoge in 0,3 blokade. Teličke, ki so izgubili zadnjih šest zaporednih tekem, naslednji preizkus čaka v torek, ko se bodo pomerili z Washington Wizards.

pablo laso luka dončić Košarkarski oče Šport Trener Reala spregovoril o življenju po Dončiću

Poškodbe ne pestijo samo Dončića, temveč se z njimi srečuje tudi dolgoletni član lige NBA Goran Dragić, ki ga pesti poškodba stopala. Zvezdnik Miamija je izpustil soboto tekmo z Atlanto Hawks, vprašljiv pa tudi za ponedeljkovo srečanje z Detroit Pistons.

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Dragić je doslej odigral sedem tekem. Na parketu v povprečju preživi 31,8 minute, dosega pa 17,7 točke, 3,4 skoka, 5,0 podaje, 0,4 ukradene žoge in 0,3 blokade.

Vročica je na uvodnih osmih tekmah vknjižila tri zmage in pet porazov. Varovanci Erika Spoelstre so izgubili zadnje tri zaporedne obračune.

Luka Dončić Trae Young NBA Šport Dončićev veliki tekmec blestel proti Dragićevi ekipi
Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 11:20 05.november 2018.

    mladi slovenski reprezentant ??? Bivši, bi morali napisati.

  • Tadej 10:57 05.november 2018.

    Trener Dallasa je nesposoben.