Šport > Košarka
8689 ogledov

Hrvaški NBA-jevec spregovoril o Dončiću

Mario Hezonja
Hrvaški košarkar odgovoril tudi na vprašanje o mladem slovenskem zvezdniku.

Dallas Mavericks so na zadnji tekmi doživeli nov poraz, peti po vrsti. Od Teličkov so bili dokaj prepričljivo boljši košarkarji iz New Yorka. Pri slednjih se je izkazal tudi Hrvat Mario Hezonja, ki je v le devetih minutah zbral 11 točk. Nekdanji član Barcelone je leta 2015 v ligo NBA prišel s podobnim statusom kot zdaj Luka Dončić, a se nato pri Orlandu ni naigral. Slovenec je bil na letošnjem naboru izbran kot tretji, Hrvat, ki sicer v Evropi ni pokazal niti približno takšnih predstav kot Ljubljančan, pa se je na draftu uvrstil na peto mesto.

luka dončić dallas mavericks NBA Šport Dallasov trener se je posul s pepelom

Zaradi podobnih visokih uvrstitev na naboru so mnogi Američani, ki so še vedno prepričani, da je njihova študentska košarka na višjem nivoju kot evroliga, trdili, da bo Dončić drugi Hezonja, se pravi, da mu med elito ne bo šlo po načrtih. A Luka je že v prvih devetih tekmah zaprl usta mnogim dvomljivcem, o njem pa je z izbranimi besedami zdaj spregovoril tudi njegov predhodnik.

"Rad imam tega tipa. Všeč mi je njegova igra, ima vsa potrebna orodja, všeč mi je njegov stil, kako je potrpežljiv z žogo v rokah, igra tudi za druge. Najpomembnejše pa je, da ima za sabo podporo celotne franšize. Nima nobenih težav," je na vprašanje o slovenskem najstniku dejal le štiri leta starejši Dubrovničan.

luka dončić dallas mavericks Kaj se dogaja? Šport Soigralci sabotirajo Dončića

Je kaj takšneg v vodi, ker iz vaše regije prihaja toliko odličnih košarkarjev? "Nič takšnega ni v vodi, je pa veliko dela. Že v Jugoslaviji, zdaj v Srbiji in na Hrvaškem trenerji opravljajo odličen posel. Od začetka mlade igralce učijo prave podrobnosti, učijo prave reči, ni lahkih izhodov. Je drugače kot v ostalih delih sveta," je odvrnil Hezonja.

"Nikomur pri nas ni že na začetku rečeno, da bo center, ali pa organizator igre. Gre se za to, da postaneš predvsem vsestranski košarkar. Z mano je bilo tako, prepričan sem, da je bilo enako pri Luki, Šariću ... Če si enostranski košarkar, je zdaj pot zate zelo kratka, če pa lahko na visoki ravni počneš veliko dobrih stvari, pa se boš lahko izkazal. Za to sem vsem trenerjem v domovini hvaležen za njihovo delo z mano," je še povedal član New Yorka.

Dončić je na tekmi proti kratkohlačnikom sicer zvral 18 točk, devet skokov in šest asistenc.

Komentarjev 1
  • Spark 14:21 04.november 2018.

    Kdo je to ?