Šport > Košarka
13838 ogledov

Drama na tekmi Dallasa: Dončić za zmago vrgel s sredine, sledilo je tole ...

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so na gostovanju v Chicagu klonili za dve točki. V zadnjih 20 sekundah bi skoraj nadoknadili osem točk zaostanka. Miami je premagal Milwaukee.

Dallas je na drugi tekmi v dveh dneh zaigral brez Setha Curryja in Kristapsa Porzingisa, ki si je tudi z izjemno predstavo proti Minnesoti priigral naziv igralca tedna v zahodni konferenci. A na srečo Dallasa je bil po poškodbi palca na roki znova nared Luka Dončić, pri Chicagu je bil prvič v sezoni odsoten prvi zvezdnik Zach LaVine.

Gostje so dobro odprli tekmo in povedli s 15:6, zdaj že 21-letni Slovenec je v svojo statistiko hitro vpisal pet točk ter po tri skoke in asistence.

Domači so se kasneje približali le na dve točki zaostanka, a je košarkarjem iz Teksasa uspela nova serija, tokrat z 8:0, prvo četrtino pa so dobili z 29:19. Luka je do druge četrtine, ki jo je začel na klopi, zbral 10 točk, pet skokov in štiri asistence.

Ob njegovi odsotnosti je prednost Mavericks v zgolj treh minutah povsem izginila, Bulls so najprej izenačili, nato pa v naslednji minuti s košem tudi povedli s 36:34. Trener Dallasa Rick Carlisle je bil prisiljen vzeti minuto odmora, po njej pa se je v igro vrnil tudi Dončić. Gostje so se hitro vrnili v vodstvo, pod obema košema je zagospodaril Boban Marjanović, po košu Dončića za 43:38 pa je odmor zahtevala domača klop.

Prednost Dallasa je vseeno narastla, v zadnjem napadu Teksačanov v prvem polčasu pa je Luka s košem in uspešnim dodatnim metom poskrbel za 58:48.

A tudi tretjo četrtino so gostje odprli zelo slabo, gostitelji pa so se z delnim rezultatom 9:0 približali le na točko zaostanka. Tudi nadaljevanje ni bilo z vidika gostov nič boljše, v celotni četrtini so zbrali le 17 točk. Ob neučinkovitem napadu, Dallas ima sicer najboljši napad lige, je šepala tudi igra v obrambi. Domači so vse skupaj izkoristili, samo v tretjem delu igre dosegli 16 točk več kot tekmeci in pred zadnjimi 12 minutami vodili z 81:75.

Luka je presedel prvo polovico zadnje četrtine, v igro se je vrnil pri izidu 90:96. A razlika se v naslednjih minutah ni zmanjšala, v zadnjo minuto je Chicago tako vstopil s +6. Malce pred tem je Dončić na trojki našel samega Maxija Kleberja, vendar Nemec ni bil natančen. Enako priložnost, da bi svoje moštvo približal le na tri točke zaostanja, je imel tudi Luka, a tudi njegov poizkus se je odbil od obroča. V naslednjem napadu so domači 25 sekund pred zadnjim piskom sirene zadeli za 107:99, gostje pa so hitro izgubili žogo. Vsega je bilo na videz konec. 

A nato je Kleber ukradel žogo in zabil, nato pa je Dallas znova hitro prišel do žoge, s trojko Delona Wrighta pa se je približal na 104:107.

Thaddeus Young je na drugi strani zadel en prosti met, žoga se je sicer kar nekaj časa odbijalo po obroču, in domače popeljal do +4. Na semaforju je ostalo še 13 sekund. Deset sekund kasneje je Dorian Finney-Smith zadel za tri točke (107:108). Luka je storil prekršek nad Wendellom Carterjem Jr., tudi ta je zadel le drugi prosti met.

Dallas je imel na voljo še dve sekundi in šest desetink, žoga je prišla do Dončića, ki je vrgel s sredine igrišča, a tudi tokrat je njegov met zaustavil obroč koša. Chicago je tako slavil s 109:107.

Slovenec je zbral 23 točk, pet skokov in devet asistenc, Tim Hardaway Jr. je v svojo statistiko vpisal 26 točk. Pri Chicagu je bil strelsko najbolj razpoložen novinec Coby White z 19. točkami.

Dragić do zmage proti najboljši ekipi lige

Dobre volje je parket tokrat zapuščal Goran Dragić. Ta je s soigralci sicer gostil najboljšo ekipo lige, vendar je Milwaukee tokrat doživel deveti poraz v sezoni. Za svoje standarde je imel slab večer Giannia Antetokounmpo, ki je ob porazu z 89:105 zbral 13 toč, 15 skokov in tri asistence.

Dve točki več od Grka je dosegel nekdanji slovenski reprezentančni kapetan, vseh 15 jih je zbral v drugem polčasu, ko si je Miami tudi priigral zmago. K temu je dodal še po štiri skoke in podaje. Še zlasti je bila pomembna Dragićeva trojka, ki jo je zadel ob izteku tretje četrtine za vodstvo z 81:70.

Prvi strelec domačih je bil z 18. točkami Jimmy Butler, 14 točk in 13 skokov je k novem uspehu Miamija prispeval Bam Adebayo. Brook Lopez je za Milwaukee dosegel 21 točk.

 

Komentarjev 1
  • sam50 08:31 03.marec 2020.

    Dallas brez Porzingisa spet nemočen.....

Sorodne novice