Šport > Košarka
2574 ogledov

Dončić podpisal: Zdaj si želim samo igrati

Luka Dončić Dallas Mavericks
Luka Dončić je tudi uradno član Mavericksov.

Dogovor z Realom Madridom je sklenjen, odškodnina plačana, prišli so papirji s Fibe. In Tako je opolnoči Luka Dončić lahko podpisal pogodbo z Dallas Mavericks, ki so ga na nedavnem draftu izbrali kot tretjega. "Dolgo je trajalo. Navdušen sem. Zdaj si želim samo igrati," je Luka povedal v prvi izjavi po podpisu pogodbe. 

V prvi sezoni bo dobil 5,5 milijona dolarjev bruto. Po plačilu davka (ta je v Teksasu sicer nekaj nižji kot sicer v ZDA) in plačilu odškodnine Realu mu sicer od prve pogodbe ne bo veliko ostalo. V drugi sezoni mu pripada 6,4 milijona in v tretji 6,7 milijona dolarjev. Zneski pogodb za novince so določeni po kolektivni pogodbi in odvisni od izbora na naboru.

luka dončić Zvezdnik Šport Eden najboljših v ligi NBA o Dončiću

Zdaj se lahko Ljubljančan priključi skupnim treningom z ekipo na poletni ligi in tudi zaigra na kakšni od tekem. Na sinočnji ni. So pa mladi upi Dallasa z 91:71 premagali Golden State Warriors. Dončić še ni igral. Pravzaprav je težko verjetno, da na kateri sploh bo. Sam si želi, klub je sporočil, da je to "malo verjetno".

Prepelić Uradno Šport Tudi v novi sezoni Slovenec v Realu

Podpisal tudi James

Skoraj istočasno kot Dončić je novo pogodbo podpisal tudi LeBron James. Z Los Angeles Lakers. V štirih letih mu bo prinesla 154 milijonov ameriških dolarjev bruto. "LeBron je poseben. Po mojem mnenju je najboljši košarkar na svetu. To je velik korak, da Lakers spet pridemo v končnco in počasi do NBA-finala," je ob podpisu dejal športni direktor Lakersov, legendarni Magic Johnson.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.