Šport > Košarka
5777 ogledov

Eden najboljših v ligi NBA o Dončiću

Giannis Antetokounmpo Epa Giannis Antetokounmpo
Med tistimi, ki so spregovorili o slovenskem najstniku, je tudi kandidat za najkoristnejšega igralca lige.

Grški reprezentant Giannis Antetokounmpo je v pogovoru za špansko Marco spregovoril tudi o Luki Dončiću. Zvezdnik moštva Milwaukee Bucks je prepričan, da bo Slovenec kmalu blestel tudi v ligi NBA.

"Je najbolj vznemirljiv igralec, ki se je v zadnjih letih pojavil v košarki. Mislim, da bo takoj vplival na igro v NBA. V minuli sezoni je osvojil špansko prvenstvo, evroligo, EuroBasket in bil tudi najkoristnejši igralec rednega dela in zaključnega turnirja evrolige. Pokazal je, da je pripravljen igrati, dozorel je pred vsemi ostalimi košarkarji. Igral je proti profesionalcem, kot je rekel Charles Barkley. Ljudje v NBA včasih pozabljajo, da se v evroligi igra dobra in trda košarka. Vsekakor je tekmovanje težje kot NCAA. Moraš biti resnično dober, da bi izstopal, Luka je naredil prav to," je dejal Grk, ki pred letom dni v zadnjem hipu ni zaigral za grško reprezentanco na evropskem prvenstvu.

NBA Summer League Las Vegas Šport Slovenec na NBA poletni ligi navdušil vse

Antetokounmpo, ki je v minuli sezoni v povprečju na tekmo zbral 26.9 točke, 10 skokov in 4.8 podaje, si sicer želi postati MVP NBA lige: "To je cilj, ki me žene, da trdo delam vsak dan. To nagrado lahko osvojiš le, če si res najboljši. Primer je Lebron James, ki naredi tudi svoje soigralce boljše, čeprav ni bil v najboljši ekipi. Enako velja za Jamesa Hardna. Moraš zmagovati in izboljšati soigralce, če želiš biti MVP."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.