Šport > Košarka
7819 ogledov

Dončić išče stanovanje in čaka papirje

Luka Dončić Twitter Dallas Mavericks
Kaj v Dallasu počne Luka Dončić ...

Luka Dončić tudi drugi dan poletnih priprav novincev ekipe Dallas Mavericks še ni smel trenirati, saj vsi papirji za prestop iz Reala Madrida v Maverickse in delovno dovoljenje niso urejeni. "Vesel sem že samo, da sem lahko tukaj," je v pogovoru z ameriškimi novinarji povedal 19-letni Ljubljančan. Ja, v ZDA se sedmi sili ne more izogniti, tako kot se je minuli teden slovenski. Razkril je, da bo mogoče odigral eno tekmo poletne lige NBA. Da pa je na prvem mestu počitek.

luka dončić Status uganka Šport Dončić manjkal na prvem treningu Dallasa

Trenutno pa ima v Teksasu še eno nalogo. "V Dallasu iščem stanovanje. Nisem ga še našel. Danes grem spet na oglede." Prvi vtis o Dallasu je dober, pove tretji izbor na minulem naboru. "Tukaj je zelo lepo. Je pa zelo zelo vroče. V moji domovini je vedno mraz. Saj mi je všeč vročina, a je res zelo vroče."

luka dončić Kapo dol! Šport Čustveno slovo Luke Dončića

Prilagajanje pa ga čaka tudi na parketu. "Igra je drugačna, hitrejša. Mi bo to zelo všeč." A se zaveda, da mora še napredovati. "Vedno pravim, da lahko vsak dan še dodatno napreduješ v prav vsem. Najprej pa si želim predvsem izboljšati svoj met." Bo pa imel tudi pravo tarčo za podaje pod koš. Dallas je ta teden sklenil dogovor s centrom DeAndrejem Jordanom. "Veliko sem ga gledal. Visok je. Tako visoko skače! Dobro se bo znašel v Dallasu," je povedal Dončić. Na poletnem kampu bo imel sicer priložnost treniranja s starim znancem iz Reala. To je Tunizijec Salah Mejri.

Jorge Garbajosa Garbajosa Šport "Nikoli nisem silil Dončića, da bi igral za Španijo"
Komentarjev 2
  • dusan112 15:54 05.julij 2018.

    A je mama zamenjala njegovo punco.To je pa že malo bolano.