Šport > Košarka
2686 ogledov

Dončić še enkrat pokazal, da je All-Star igralec

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas je še drugič v nekaj dneh premagal Portland. Mavericks so slavili s 133:125.

Na gostovanju v Portlandu so košarkarji iz Dallasa odlično odprli tekmo v napadu, domači trener Terry Stotts pa je po dobrih štirih minutah že zahteval minuto odmora. A ta ni prinesla želenega rezultata, Mavericks, ki so pred dnevi medsebojni dvoboj dobili tudi na domačem parketu, so zadeli sedem od prvih desetih metov ua tri točke in povedli s 27:13. Na drugi strani je bil s tremi trojkami podobno razpoložen le Damian Lillard.

Trojke so še kar deževale, košarkarji iz Dallasa so imeli v prvi četrtini met za tri točke 10/16, gostitelji pa 6/9. Po prvih ducat minutah so Teksačani vodili s 45:37, blestel je Luka Dončić s 16 točkami. Ta je sicer pet sekund pred koncem prve četrtine odšepal z igrišča, pri prodoru je stopil na nogo Hasanu Whitesidu in za krajši čas obsedel na tleh zaradi težav z gležnjem. Na podoben način je v tej sezoni že moral izpustiti štiri tekme.

Na začetku druge četrtine je obsedel na klopi z ledom na desnem gležnju, a na srečo je izgledalo, da ne gre za hujšo poškodbo. Jalen Brunson je s trojko za 51:38 postal osmi igralec Dallasa z uspešnim metom izza črte. Že ob polovici druge četrtine, ko se je na parket vrnil tudi Dončić, so gostje presegli mejo 60 točk, do glavnega odmora pa so brez težav ohranjali priigrano prednost. Ob polčasu je bil na semaforju izpisan rezultat 78:63 v korist Dallasa, Luka je zbral 20 točk, tri ulovljene žoge in štiri asistence.

Na začetki tretje četrtine je Kristaps Porzingis zadel trojko, pet zaporedni točk pa je dodal Tim Hardaway Jr. za +21, po uspešnem prodoru Dončića pa je bilo po štirih minutah igre v drugem polčasu že 91:68. A Portland se ni predajal, po treh zaporednih Lillardovih trojkah iz velike oddaljenosti pa je domačim uspel delni izid 17:0. 

Izjemen niz gostiteljev je s trojko po asistenci Dončića prekinil Dorian Finney-Smith za 96:85.

V zadnjih 12 minut so gostje vstopili s 13 točkami naskoka. Lillard je bil še vedno nezaustavljiv, ob odsotnosti Dončića, ki je dobil počitek, pa je prednost Dallasa ohranjal razpoloženi Porzingis, nato pa je s petimi zaporednimi točkami za 119:101 poskrbel Brunson. Do konca tekme je ostalo še šest minut in pol.

V naslednji minuti je prednost gostov znova skopnela na 13 točk, Rick Carlisle je reagiral in v igro vrnil Dončića. Ta je 55 sekund pred koncem dokončno odločil dvoboj s košem in dodatnim prostim metom za 132:119. Portland je do konca zadel še dve trojki, čeprav je Dallas svoj zadnji napad namerno zaključil z iztekom časa. Lillard je sicer 14 sekund pred koncem dobil tehnično napako zaradi ugovarjanja sodnikom.

Zvezdnik Portlanda je v svojo statistiko vpisal kar 47 točk, 21 jih je na svoji prvi tekmi v dresu novega kluba dodal Trevor Ariza, ki se je novim soigralcem pridružil po menjavi s Sacramentom. Portland, ki mu vse bolj beži končnica, bo kmalu sicer še precej močnejši, saj se po poškodbah vračajo ključni igralci CJ McCollum, Zach Collins in nekdanji član mladinske vrste Zlatoroga Jusuf Nurkić.

Dončić je tokrat zbral 27 točk, šest ulovljenih žog, devet asistenc in dve ukradeni žogi. Dvajset točk k zmagi je dodal Porzingis, po 17 Brunson in Seth Curry, 15 Maxi Kleber. Mejo desetih točk sta presegla še Finney-Smith in Hardaway Jr. (oba 11 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice