Šport > Košarka
9514 ogledov

Dončić vrača tekmecem: "Uživam, ko to naredite!"

luka dončić Epa
Čudežni deček je spisal novo poglavje v NBA zgodovini.

Sacramento Kings so se lahko sinoči znova na lastne oči prepričali, kaj so izgubili, ko so na naboru namesto Luke Dončića izbrali Marvina Bagleyja III.

Slovenski košarkar je odigral še eno odlično partijo, tokrat je v 34 minutah zbral 25 točk, 15 skokov in 17 podaj za 20. trojnji dvojček v njegovi kratki NBA karieri.

Zadel je 44-odstotkov metov iz igre (8/18) in devet od desetih prostih metov (90%) ter zgrešil vseh pet poskusov za tri.

Luka Dončić Mr. Triple Double Šport Luka z izjemnimi številkami do osebnega rekorda

Dončić je s 17 podajami poskrbel za nov osebni rekord, obenem pa je postal najmlajši NBA košarkar, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 20 točk, 15 skokov in 15 podaj. Komaj 20-letni košarkar je po številu trojnih dvojčkov (20) samo še enega oddaljen od rekorderja v dresu Dallasa Jasona Kidda (21). Prav Kidd je edini Maverick doslej, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 20 točk ,15 skokov in 15 podaj. To mu je uspelo na obračunu z Los Angeles Clippers leta 1996, takrat je v statistiko vpisal 21 točk, 16 skokov in 16 asistenc.

Še so rezerve

Potem ko se je Dončić po porazu z Los Angeles Lakers pritoževal nad nivojem svoje igre, na tekmi z Golden State Warriors pa pogorel na črti za proste mete, se je proti Kraljem spet pokazal v najboljši luči.

"Še vedno nisem igral tako, kot znam," je poudaril prvi strelec Dallasa, ki so mu tokrat na pomoč priskočili tudi soigralci.

Ob odsotnosti poškodovanega Kristapsa Porzingisa so dvomestno število točk dosegli vsi člani začetne peterke, svoj delež pa je z 21 točkami dodal še rezervist Seth Curry.

Goran Dragić Prijatelja Šport Dragić Dončiću pripravlja rojstnodnevno darilo, ki ga ta ne bo vesel

Kralji so poskušali Dončića onemogočiti s čvrsto obrambo in neprestanim podvajanjem, vendar strategija ni obrodila sadov. "Zelo uživam, kadar me podvajajo. V košarki je na igrišču pet igralcev. Kadarkoli me podvajajo, je en soigralec prost," se je po tretji zaporedni zmagi Dallasa (26-15) smejalo Dončiću.

Lep primer neuspešnega podvajanja se je zgodil v zaključku tretje četrtine. Na semaforju je ostalo slabih pet sekund, Dončića pa sta ob prejemu žoge pokrila dva košarkarja Sacramenta in ga z agresivno obrambo poskušala prisiliti v slabo podajo.

Slovenec se ni zmedel in žogo uspešno oddal Justinu Jacksonu, ki je nato zadel z velike razdalje za vodstvo s 108:95 (od 3:30).

"Luka je zadel kopico prostih metov, vedno je našel soigralca in ustvarjal priložnosti. Nasprotnikom povzroča toliko preglavic, da so povsem osredotočeni na njega, kar nam omogoča več manevrskega prostora. Že njegova prisotnost pomeni več priložnosti za nas. Da ne omenjam njegove igre, ki je bila ponovno izvrstna," pa je komentiral Dwight Powell.

Luka Dončić Slovenija Šport Dončić postaja še ambasador

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.