Šport > Košarka
3258 ogledov

Luka z izjemnimi številkami do osebnega rekorda

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa še do druge gostujoče zmage v dveh dneh.

Dallas je odigral drugo gostujočo tekmo v dveh dneh, tokrat so Luka Dončić in kolegi gostovali pri Sacramentu. Gostje, v zadnjem hipu je padla odločitev, da znova ne bo zaigral Kristaps Porzingis, so nekoliko boljše odprli tekmo, a so se domači vrnili z delnim izidom 8:0. Če je bil slovenski zvezdnik nekoliko zadržan ob zadnji zmagi proti ekipi Golden State Warriors, seveda ob visokih standardih, ki jih je postavil, pa je v prvi četrtini dvoboja s Kralji lepo polnil statistične stolpce.

V prvi četrtini, ki jo je Dallas dobil z rezultatom 35:31, je Dončić tako odigral 10 minut in pol ter v tem času zbral 7 točk, štiri ulovljene žoge in pet podaj. Prvo polovico drugega dela je nato presedel, domači pa so v času njegove odsotnosti prevzeli pobudo in si nekajkrat priigrali manjšo prednost. A košarkarji iz Teksasa so predvsem po zaslugi ofenzivnega skoka in košev iz drugih napadov ostajali blizu.

Luka se je na parket nato vrnil z asistenco Sethu Curryju, ta je zadel trojko za 51:51. Dončić je tokrat razliko še naprej delal s podajami. V zaključku prvega polčasa je tako znova našel Curryja za uspešen met izza črte za tri točke, nato pa pod košem še Dwighta Powella za koš in dodaten prosti met.

Vse skupaj je dvajsetletni Slovenec zaključil s košem pet sekund pred piskom sirene, ki je označila konec prvega polčasa. Ta se je končal z izidom 71:67 v korist Dallasa. Luka se je ustavil pri 11 točkah, sedmih skokih in devetih asistencah ter tako napovedal novega trojnega dvojčka. Za dve točki je zadel štiri od petih metov, šlo mu ni le pri trojkah, ostal je brez zadetega meta iz petih poizkusov.

Slovenski zvezdnik je eksplodiral na začetku tretje četrtine. Že po treh minutah igre je prišel do 20. trojnega dvojčka v NBA karieri, 12. v tej sezoni. Po njegovem prodoru in košu pa so gostje slabe štiri minute po začetku drugega polčasa že vodili s 83:70, domači so morali vzeti minuto odmora. Luka je v svojo statistiko v tem trenutku že vpisal 17 točk ter po 11 skokov in podaj.

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 108:93, Justin Jackson je v zadnji sekundi tretjega dela igre sicer zadel trojko s sredine igrišča.

Dončić je obsedel na klopi, domači pa so četrtino odprli s 6:0. Trener Dallasa Rick Carlisle je zahteval minuto odmora, po njej pa je Delon Wright dosegel štiri zaporedne točke in našel Powella za ponovnih +15. Luka se je v igro vrnil pri izidu 117:103. Sledila je njegova 16. asistenca, s tem pa je postavil osebni rekord v tem elementu igre.

Sacramento se je štiri minute pred koncem približal na 10 točk zaostanka, po trojki Buddyja Hielda pa le na šest. Na semaforju je ostala še minuta in pol. Curry je 27 sekund pred koncem zadel en prosti met za 125:118, po košu domačih pa je enega od dveh prostih metov zadel tudi Dončić. Harrison Barnes je devet sekund pred zadnjim piskom sirene s trojko Sacramento sicer še približal na tri točke zaostanka, a je bil Curryznova polovično uspešen s črte prostih metov, zadnji napad gostiteljev pa se je končal z zgrešenim metom in tako z zmago Mavericks s 127:123.

Luka je zbral 25 točk, 15 ulovljenih žog in 17 asistenc.

Komentarjev 1
  • sam50 13:08 16.januar 2020.

    Tudi sedenje lahko doseže časovni rekord.....

Sorodne novice