Šport > Košarka
1602 ogledov

Dončiću se kaj takšnega še ni pripetilo

luka dončić Epa
Nenavaden večer za Luko Dončića.

Slovenski košarkarski zvezdnik je prispeval 20 točk, osem skokov, dve podaji in ukradeno žogo ob zmagi njegovega moštva nad Golden State Warriors (124:97).

luka dončić Dallas Šport Luka ni pretirano blestel, v zadnji četrtini pa ostal brez igre

Statistično gledano je bila sinočnja tekma precej nenavadna za Luko Dončića. Na igrišču je preživel le 27 minut, kar je pet minut od njegovega letošnjega povprečja. Čeprav je dosegel 20 točk, se v napadu ni proslavil, saj je zadel le 42 dostotkov metov iz igre (8/19) in samo 22 odstotkov metov za tri točke (2/9). 

Katastrofalen je bil tudi na črti za proste mete, kjer je zadel le dva od osmih poskusov (25%). Letos je pri izvajanju prostih metov 78-odstotno uspešen, kar je sedemodstotni dvig v primerjavi z lansko sezono (71%).

luka dončić draymond green Obračunala Šport Dončić zavrtel samooklicanega kralja obrambe

Dončić je na srečanju z Bojevniki vpisal le dve asistenci, kar je, če ne upoštevamo tekme z Miami Heat, na kateri je že po nekaj minutah odšepal z igrišča, njegov najslabši izkupiček v letošnji sezoni.

Dončić je sicer z 8,8 asistence na srečanje tretji najboljši podajalec v ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.