Šport > Košarka
6772 ogledov

Dončić zavrtel samooklicanega kralja obrambe

luka dončić draymond green Epa
Slovenski košarkar je na srečanju z aktualnimi finalisti lige NBA zelo zgodaj zavihal rokave.

Dallas Mavericks so v noči na sredo še tretjič v letošnji sezoni premagali Golden State Warrios (124:97), Bojevniki so zaradi poškodb Stepha Curryja in Klaya Thompsona ter slovesa Kevina Duranta samo še bleda senca šampionske ekipe, ki je osvojila tri prstane v zadnjih petih letih.

Poraz z Dallasom je bil že njihov 33. v sezoni (9-33), kar jih uvršča na zadnje mesto v zahodni konferenci. Dallas (25-15) je trenutno šesti.

luka dončić Dallas Šport Luka ni pretirano blestel, v zadnji četrtini pa ostal brez igre

Luka Dončić tokrat ni odigral najboljše tekme, čeprav je bil z 20 točkami še vedno drugi strelec gostujočega moštva. Na parketu je preživel zgolj 27 minut, saj mu je trener Rick Carlisle raje privoščil nekaj počitka.

Dončić tokrat ni blestel pri metu z razdalje, več uspeha je imel pri prodorih. Enega izmed njih je uspešno zaključil tudi prek Draymonda Greena, ki slovi kot eden najboljših obrambnih košarkarjev vseh časov.

Green je pokrivanje Dončića prevzel po bloku Dwighta Powella in mu najprej uspešno izbil žogo, a jo je Slovenec zadržal v svoji posesti in se še drugič spustil v interni dvoboj. V drugem poskusu je Greena, ki je pričakoval met z razdalje, preigral na črti za tri točke, prodrl proti obroču in iz neposredne bližine zadel za novi dve točki Dallasa.

Akcijo si poglejte v priloženem posnetku.

Draymond Green je najboljši obrambni košarkar sezone 2017, trikratni član prve obrambne peterke (2015-2017) in dvakratni član druge obrambne peterke (2018, 2019). Krilni center Golden Stata se je nekoč oklical za najboljšega obrambnega košarkarja vseh časov, kar je naletelo na mešane odzive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice