Šport > Košarka
3571 ogledov

Dragić o besni reakciji Luke Dončića: "To je normalno."

dragić dončić Reševalni pas/Twitter
Tudi najboljši športniki na svetu so krvavi pod kožo.

Moštvo Gorana Dragića je na gostovanju v velikem jabolku moralo priznati premoč New York Knicks (121:124). Za vročico je bil to drugi zaporedni poraz, kar se je zgodilo prvič v sezoni, in tretji na zadnjih petih obračunih.

Miami je s tem nazadoval na tretje mesto vzhodne konference (27-12), pred njim sta moštvi Milwaukee Bucks (35-6) in Boston Celtics (26-11).

goran dragić NBA Šport Dragiću se to letos še ni pripetilo

"Mislim, da nas je pokopala slaba obramba. V zadnji četrtini smo dobili 40 točk, kar pove vse. Preveč smo se sprostili in to se vleče že kakšna dva tedna. Nekako ne moremo najti tiste obrambne igre, ki smo jo pokazali v začetku sezone in takšen je zdaj pač rezultat," je v intervjuju za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal organizator igre, ki je na igrišče vstopil s klopi in prispeval šest točk, dva skoka ter štiri podaje ob 43-odstotnem metu iz igre (3/7) in dveh zgrešenih poskusih za tri. Prostih metov ni izvajal.

Košarkarji Miamija v gosteh še zdaleč niso tako prepričljivi kot doma, kjer so doslej izgubili samo eno tekmo (17-1), na gostovanjih kar enajst (10-11). Kljub drugemu zaporednemu porazu pa v moštvu ne vidijo razloga za paniko.

luka dončić Video Šport Luka ni zadeval, a vseeno našel način za uspeh ekipe

"Če bi bili zdaj 'paničarji', bi bilo samo še slabše. Gremo nazaj v Miami, analizirali bomo ta poraza, šli nazaj na trening in poskusili to nekako popraviti. In seveda zmagati v domači dvorani. Zdaj nas čaka ena tekma doma, potem gremo spet gostovat in upam, da bomo v gosteh bolj odločni, kot smo bili doslej," je povedal Dragić in dodal: "Ni to noben alarm. Prvič v sezoni smo izgubili tekmi zaporedoma. To se zgodi. Vemo, da nas čaka 82 tekem. Zanesljivo pa bi se lahko temu izognili, ampak ... sezona je dolga."

Goran Dragić Miami Heat | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tesnih porazih je vselej prisotnega tudi nekaj razburjenja, vendar odnosi v ekipi ostajajo dobri. "To je vedno prisotno, še posebej, če je tekma tesna. V ekipi imamo zelo dobre odnose in zmeraj rečemo, da če kdo kaj bolj glasno odreagira, to ni osebno, ampak za dobro ekipe, ker hočemo zmagati. Vsi smo profesionalci in ne jemljemo ničesar osebno. Včasih je res treba malce povzdigniti glas in morda smo to naredili malce prepozno. Ampak se bomo pobrali in nadaljevali," je povedal Dragić.

Luka Dončić Nastradal tudi dres Šport Tako frustriran Luka že dolgo ni bil

Dotaknil se je tudi nedavnega incidenta na tekmi med Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers, ko je Luka Dončić po dveh zgrešenih prostih metih strgal svoj dres. Dragić meni, da je takšna reakcija nekaj povsem razumljivega.

Luka Dončić | Avtor: twitter twitter

"Spomnim se, da se bil po eni tekmi tako nervozen, da sem vse, kar sem imel pri sebi, vrgel v 'kanto' za smeti. Ampak to je sestavni del športa, še posebej, ko si vroč. V Evropi je morda drugače, ko imaš eno ali dve tekmi na teden in imaš čas, da popraviš napake. Tu pa je tekma vsak dan in ko daš na tekmi 30 košev, to ne pomeni nič. Pomembno je, koliko si jih dal na zadnji tekmi. Tu sem že 12 let in imam take izkušnje," je pojasnil.

luka dončić Težave Šport Donćić na robu z živci: "Kot da ne znam več igrati košarke."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.