Šport > Košarka
9871 ogledov

Donćić na robu z živci: "Kot da ne znam več igrati košarke."

luka dončić Epa
Dallas Mavericks so izgubili pet od zadnjih sedmih tekem.

Moštvo Luke Dončića je na četrti in obenem zadnji medsebojni tekmi sezone moralo priznati premoč Los Angeles Lakers (129:114). Slovenski košarkar je v 32 minutah dosegel 25 točk, 10 skokov in sedem podaj.

Zadel je 42 odstotkov metov iz igre (8/19), 20 odstotkov metov za tri točke (1/5) in 61,5 odstotka metov izza črte za proste mete (8/13).

Luka Dončić Nastradal tudi dres Šport Tako frustriran Luka že dolgo ni bil

Prav nenatančno izvajanje prostih metov je tako frustriralo Dončića, da je po dveh zaporednih zgrešenih metih dobro minuto pred koncem polčasa strgal svoj dres.

Prosti meti so prvina, kateri je Slovenec med pripravami na drugo NBA sezono posvetil največ pozornosti. Potem ko je lani njegov odstotek znašal le dobrih 70 odstotkov, ga je letos popravil na slabih 80 (79,5%), a sinoči mu met nikakor ni stekel.

Sodniki so tudi tokrat dopuščali grobo obračunavanje z Dončićem, kar dokazuje, da so pozivi trenerja Rick Carlisla, ki je v zaključku srečanja prejel drugo tehnično napako in posledično izključitev, padli na nerodovitna tla.

luka dončić Zahtevajo spremembe Šport Dallas ima dovolj situacije z Dončićem: "To ni prav!"

Ameriški strateg je pred dnevi opozoril, da se tekmeci njegovega prvega zvezdnika lotevajo preveč agresivno, vendar sodniki ne naredijo ničesar, da bi ga zaščitili.

Dallas še vedno pogreša poškodovanega Kristapsa Porzingisa, medtem ko Lakersi tokrat niso mogli računati na Anthonyja Davisa. Vrzel sta zapolnila LeBron James s 35 točkami, 16 skoki in sedmimi podajami ter Kyle Kuzma s 26 točkami in šestimi skoki.

Pri Dallasu je 22 točk in sedem skokov prispeval Tim Hardaway Jr., 16 točk je dodal Seth Curry, 13 pa Dorian Finney Smith.

Dončić je vpisal novega dvojnega dvojčka, črna pika pa je bilo šest izgubljenih žog. "Igral sem zelo slabo. V zadnjem času imam občutek, kot da ne znam več igrati košarke. To nisem bil jaz. Moral se bom izboljšati. In to precej," je bil razočaran slovenski košarkar, ki ni želel razpredati o razlogih za trganje dresa.

Dejal je le, da je bil to odraz nakopičenih frustracij. "Tekmovalen sem. Kot sem dejal, moral se bom izboljšati. Vem, da se lahko. Star sem 20 let," je dodal.

luka dončić Lukov kriptonit Šport Hvalisanje iz Denverja: Tako smo ugasnili Dončića

Carlisle, ki je na tekmi prav tako izgubil živce, razume Dončićevo jezo. "Fant rad zmaguje, zato je postal jezen. Ko je zgrešil prosta meta, je strgal svoj dres. To so čustva. Razumem ga. Letos se mu ogromno dogaja, srečuje se z različnimi situacijami. Odigral je nekaj fenomalnih tekem, obenem pa se uči, kako se soočati s tem, da si nekateri preveč dovolijo in ga pretepajo. To ni kar tako," je povedal trener.

Mavericksi in Lakersi so si razdelili prvi dve medsebojni tekmi sezone. Odltej je Dallas zabeležil izid 10-9, medtem ko so jezerniki dobili 14 od 18 tekem.

Dončića so po tekmi vprašali, ali je k njegovi jezi pripomoglo tudi to, da so mu nasproti James in LA Lakers. "Ni pomembno, ali se tekma predvaja na državni televiziji, niti ni pomembmno, ali igramo z Lakersi ali katerokoli drugo ekipo. Vsako tekmo je treba odigrati čvrsto," je odvrnil 20-letnik.

To je bila Dallasova šesta tekma brez Porzingisa, ki bo izpustil tudi sobotni obračun s Philadelphio 76ers.

Komentarjev 3
  • Kmodri 15:01 11.januar 2020.

    Pomehkuženi pamž.

  • jakec1575 14:44 11.januar 2020.

    Nihce nikoli ni jordana tako tepel ali pa jamesa. Mislim, da iam trener prav. V povprecju sodniki dovolijo prevec. Fant bo moral zamahniti in placati ene 2x 10 jurjev, ampak ga bodo pustili pri miru potem.

  • anton55 09:43 11.januar 2020.

    Žal nisi edini, ki je dober igralec.

Sorodne novice