Šport > Košarka
3807 ogledov

Tako frustriran Luka že dolgo ni bil

Luka Dončić Profimedia
Dallas je še drugič na treh tekmah izgubil proti LeBronu Jamesu in Jezernikom. Ti so tokrat slavili s 129:114.

Dallas Mavericks so gostili Los Angeles Lakers, ki so tokrat zaigrali brez Anthonyja Davisa. Jezerniki, ki so se v dvoboj podali z razmerjem 30:7 med zmagami in porazi ter so druga ekipa lige za Milwaukeejem, so v uvodnih minutah po zaslugi LeBrona Jamesa (9 točk, 4 skoki in 3 podaje) nadigrali domače s 24:9. 

Košarkarji iz Kalifornije so v prvi četrtini dosegli kar 45 točk in si priigrali 18 točk naskoka pred drugimi 12 minutami. Sodniki so tudi tokrat razburjali domače navijače, po nedosejenem prekršku nad Luko Dončićom pa je v zaključku prvega dela igre domači trener Rick Carlisle dobil tudi tehnično napako.

Po novi trojki Jamesa se je na semaforju izpisal rezultat 54:32. Na drugi strani je bil dvajsetletni slovenski zvezdnik vidno frustriran zaradi predstave, ki jo je kazal s soigralci. Zadel je le enega izmed šestih poizkusov iz igre, ob znova precej 'radodarnemu' odnosu sodnikov do igre Jezernikov v obrambi pa je izgubil štiri žoge.

Po minuti odmora je Dončić le poslal žogo skozi obroč ob prekršku, zadel pa je tudi dodaten prosti met. Sledila je še njegova trojka za -16.

Po novem udarcu po roki, ki ni bil dosojen, je Luka lahko le nemočno gledal proti možem v sivem. Ti so na drugi strani ob podobni akciji Jamesa zapiskali, priznali koš in zvezdniku dosodili še dodaten prosti met. Jezni Dončić je sedel na klop.

Vendar njegovih frustracij še ni bilo konec, nastradal pa je njegov dres. V zaključku polčasa je namreč zgrešil štiri od petih prostih metov, po zadnjem pa se je ob vračanju v obrambo prijel za majico in jo z jeznim potegom strgal. Razlika je znova narastla, Jezerniki pa so ob polčasu tako vodili za 21 točk. Doseženih 79 je največje število točk, ki so jih Lakers dosegli v prvem polčasu v tej sezoni.

V tretji četrtini sta si oba centra gostov JaVale McGee in Dwight Howard hitro nabrala peto osebno napako, domači pa so dodatni prostor pod obročem tekmeca hitro izkoristili. Dončić je nekajkrat prodrl pod koš, po njegovi asistenci za trojko Tima Hardawayja Jr. pa je bilo 81:91. Kljub naletu je Luka odšel na počitek.

V zadnjo četrtino so gostitelji vstopili z -13, James pa je dosegel prvih pet točk za vodstvo Lakers s 104:86. Košarkarji Dallasa so bili nemočni ob pokrivanju zvezdnika, ki je izkoriščal dejstvo, da ga niso 'podvajali' v obrambi, pri Mavericks se je znova poznala tudi odsotnost Kristapsa Porzingisa. Ob omenjenem zaostanku se je v igro vrnil slovenski zvezdnik. 

Sledila je še druga tehnična napaka domačemu trenerju, ki je bil tako izključen. Carlisle si jo je prislužil, ker je protestiral, saj so sodniki dosodili minuto odmora Jezernikom za pregled posnetka sporne akcije, ko je bila žoga že v igri in v posesti Dallasa. 

James je prestavil še v višjo prestavo, po njegovih štirih zaporednih točkah pa je bilo že 110:89. Na semaforju je ostalo še dobrih osem minut časa. Razlika se kasneje do zadnje minute, ko so na obeh straneh že igrali rezervisti, ni spuščala pod 16 točk. Ob visoki prednosti gostov je Dončić tekmo končal štiri minute pred zadnjim piskom sirene.

Dvajsetletni Slovenec je v svojo statistiko vpial 25 točk, 10 skokov in 7 podaj, izgubil je šest žog. James je zbral 35 točk, 16 ulovljenih žog in 7 asistenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice