Šport > Košarka
4599 ogledov

Neverjetno, kaj legendarni Scottie Pippen misli, da bo letos uspelo Luki!

Luka Dončić Profimedia
Scottie Pippen je kot kaže še eden izmed legendarnih košarkarjev, ki jih je popolnoma navdušil Luka Dončić.

ESPN-ova voditeljica Rachel Nichols je nedavno opravila intervju z Luko Dončićem, kjer ga je med drugim vprašala, če mu je še vedno največja želja, da bi nekje po svoji peti sezoni v ligi osvojil naslov NBA prvaka, kot si je to zaželel ob vstopu v ligo. Luka je nekoliko skrivnostno odgovoril, da bi si zdaj to morda želel celo nekoliko bolj zgodaj.

Nicholsova je nato v studiu gostila legendarnega Scottieja Pippena, ki se lahko pohvali s kar šestimi šampionskimi prstani, ter ga povprašala, kaj sam meni, kdaj bo Slovenec realno pripravljen na svoj prvi naslov.

"Mislim, da je to zanj realno že v tem trenutku! Resnično verjamem v to. Mislim, da se ta njegova otroška igra čedalje bolj razvija. Stalno napreduje. Iz večera v večer je boljši. In opazujemo lahko, kako dominira. S tem da sploh še ni začel igrati sebično! Ko bo začel s tem ter vsem dal jasno čutiti svojo prisotnost na igrišču, bo povsem drugačna pošast!"

"Opazujemo lahko mladega igralca, ki si gradi svojo samozavest. Tako na fizičnem, kot psihičnem področju. Zdaj se bo njegova igra šele dvignila! Iz igre v igro. Ve, da se je postavil na pot, ki vodi v veličastnost! Je v eni izmed faz veličastnosti. To sem že videl! Igral sem z izjemnimi igralci in ko prideš na ta nivo, ki ga je dosegel Luka, se zaveš, da si na nivoju največjih, da jih lahko premagaš in si boljši od njih. Mislim, da se tega zaveda že zdaj. Je eden najboljših košarkarjev v ligi."

Scottie Pippen in Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

V studiu so se nato začeli pogovarjati, da je Luka zagotovo najnovejši igralec, ki bo postal MVP lige. Lahko da bodo pred njim do prestižne nagrade ponovno prišli nekdanji najkoristnejši igralci lige, kot so James Harden, Giannis Antetokounmpo ali LeBron James, da pa je Luka zagotovo prvi naslednji košarkar, ki bo do tega naziva prišel prvič.

Prav tako so se v studiu strinjali, da bi Luka lahko s svojo ekipo že letos sedel na prestol, da se je to časovno obdobje zagotovo že začelo in bo še zelo dolgo trajalo. Da pa mora stroka v Dallasu v tem času le sestaviti primerno ekipo okoli njega in da bodo še veliko časa eden izmed glavnih faktorjev v borbi za naslov.

Rachel je za zaključek še izzvala Scottieja, kdaj misli, da bo Luka končno prišel na stopnjo, ko bo stopil na igrišče, začel igrati nekoliko bolj sebično, odločen, da vsem pokaže, kdo je glavni.

"Prepričan sem, da se bo to zgodilo v letošnji končnici. Mislim, da ima že zdaj popolno kontrolo nad tekmo, nad sabo, nad tempom igre, potekom igre, lahko se sam odloči, kako se bo lotil tekme. Lahko si reče, da bo danes šel do 50 točk, ali pa bo raje zbral še en trojni dvojček. Igra je tako preprosta zanj. Neverjetno je, ker je star le 20! Pri teh letih še ne bi smel biti tako zrel, zato je še toliko bolj neverjetno."

luka dončić All-Star Šport Luka Dončić izgubil vodstvo v glasovanju za tekmo vseh zvezd! luka dončić Lukov kriptonit Šport Hvalisanje iz Denverja: Tako smo ugasnili Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice