Šport > Košarka
1443 ogledov

Luka blestel, odločil pa je podaljšek

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so odigrali tretji podaljšek v sezoni in še tretjič klonili.

Dallas je na drugi zaporedni domači tekmi, skupno jih bo odigral šest, gostil moštvo Charlotte Hornets. Luka Dončić je tako kot na zadnjem dvoboju proti Brooklynu odigral le prvo polovico prve četrtine, nato pa je moral sesti na klop. Podobna poteza se je trenerju Ricku Carlislu obrestovala pred dvema dnevoma, ko je nekoliko bolj spočiti Slovenec, obsedel je sicer tudi zaradi težav z osebnimi napakami, nato eksplodiral v zadnji četrtini, ko je dosegel 15 točk za zmago.

Dončić se je na parket vrnil slabe tri minute pred koncem prve četrtine ob zaostanku štirih točk. Sam je dosegel koš iz igre in dva prosta meta, a se je v napadu povsem ustavilo njegovim soigralcem. Košarkarji z Vzhoda so bili precej uspešnejši, s trojko Malika Monka ob izteku časa pa so gostje v drugo četrtino krenili z izidom 32:20.

Razlika je po petih minutah drugega dela narastla na 17 točk razlike pri 44:27, Dončić je dosegel 14 točk za gostitelje, ostali košarkarji ob katastrofalnem metu za tri točke skupno eno manj. Igralci s klopi se v 17 minutah niso niti vpisali med strelce. Po Slovenčevem novem odhodu na klop so košarkarji iz Charlotta povedli že tudi za +20, vendar se je njihova prednost v zadnjih minutah prvega polčasa le nekoliko stopila. Dončić je tik pred koncem druge četrtine našel Maxija Kleberja, Nemec pa je s trojko poskrbel za 44:57.

Luka je do glavnega odmora v svojo statistiko vpisal 17 točk, pet ulovljenih žog in tri asistence. Zadel je tudi dve trojki iz petih poizkusov, skupen met Dallasa za tri točke pa je znašal slabih 4/22.

V tretji četrtini pa so domači izjemno popravili met izza črte, po Dončićevi trojki iz težkega položaja v kotu pa je Dallas zaostajal le še z 61:65.

Po minuti odmora je Luka dobil skok pod svojim obročem, nato pa na drugi strani položil za svojo 24. točko. Tekma je bila znova povsem odprta. Carlisle je Slovenca še enkrat umaknil na klop, po košu Dwighta Powella pa se je na semaforju izpisal izid 72:72. Do konca četrtine je ostalo še nekaj več kot štiri minute.

Mavericks so bili v naletu, po vstopu v igro pa je Dončić zadel trojko za vodstvo s 84:78, pred zadnjo četrtino pa so gostje zaostanek zmanjšali z dvema prostima metoma. Luka je nato znova eksplodiral in s šestimi zaporednimi točkami popeljal Dallas do 94:82. Ob njegovem dodatnem prostem mestu so gledalci v dvorani znova vzklikali "MVP, MVP."

Charlotte se kljub zaostanku ni predajal, 43 sekund pred koncem pa se je približal na dve točki zaostanka. Slovenec je zgrešil trojko, gostje pa so izenačili na 103:103. Ostalo je še 19 sekund. Tudi ta napad se je končal z zgrešenim metom Dončića in sledil je podaljšek.

Po trojki Kleberja, ob njej je Luka prišel do desetega trojnega dvojčka v sezoni, se je v zadnjo minuto podaljška vstopilo z izenačenim rezultatom, nato pa je Terry Rozier s trojko Charlotte popeljal do 117:114. Kleber je odgovoril z zabijanjem 24 sekund pred zadnjim piskom sirene. Sledil je prekršek, Miles Bridges pa je zadel oba prosta meta.

Luka je 11 sekund pred koncem položil za 118:119. Po sekundi igre se je na črti prostih metov znašel Rozier. Natančen je bil obakrat. Charlotte je met za tri točke preprečil z osebno napako. Seth Curry je bil natančen za 120:121, Devonte Graham pa prav tako s prostima metoma za 120:123. V preostalih treh sekundah je Dončić poizkusil s svoje polovice igrišča, a seveda ni bil uspešen.

Dvajsetletni Ljubljančan je zbral 39 točk, 12 skokov in 10 asistenc. Kleber se je ustavil pri 24 točkah. Pri tekmecih je Rozier dosegel 29 točk, Graham 27.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice