Šport > Košarka
2220 ogledov

Luka najboljše pripravil za konec

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so ob izjemni četrti četrtini Luke Dončića zmagali s 123:111.

Luka Dončić in soigralci so s tekmo proti Brooklyn Nets odprli serijo šestih domačih nastopov. Dvoboj je v prvi peterki Dallasa presenetljivo začel veteran J.J. Barea, slovenski zvezdnik pa je ob igranju Portoričana moral prepustiti svojo vlogo organizatorja igre. Mavericks so poskusali predvsem z meti za tri točke, a jih niso zadevali, na drugi strani pa so Mrežice po trojki Latvijca Rodionsa Kurucsa povedle s 13:3.

V naslednjih treh napadih je Dončić najprej zadel dva prosta meta, nato podelil asistenco za zabijanje Maxija Kleberja, za konec pa zadel še met za tri točke (10:16). A tokrat je sedel na klop že po manj kot šestih minutah igre, ponavadi ga je trener Rick Carlisle na klop umaknil šele po koncu prve četrtine.

V igro se je Luka vrnil slabe tri minute pred zaključkom prvega dela pri izidu 22:27. Sledili sta dve njegovi asistenci in blokada v obrambi za izenačenje, domači pa so nato celo dobili prvo četrtino z 31:30. Dončić je v vsega osmih minutah zbral 7 točk, 6 skokov,4 asistence in blokado.

Dallas si je v drugi četrtini že priigral sedem točk prednosti, a se je Brooklyn vrnil z delnim rezultatom 9:0. Svojih nekaj minut so nato imeli sodniki, ki so dosodili nekaj ofenzivnih prekrškov domačim, razveljavili pa so tudi koš Dončića, ki je zadel trojko ob prekršku. Namesto dodatnega prostega meta so morali domači tako žogo izvajati iz avta. Ob tem so storili napako in znova izgubili žogo.

V popolni zmešnjavi so košarkarji iz Teksasa še drugič na tekmi zaostali za deset točk, a se je po trojki Dončića razlika prepolovila, domači pa so ob polčasu zaostajali s 60:65.

luka dončić All-Star Šport Prvi vmesni rezultati so tu! Neverjetno, koliko glasov je že dobil Luka!

Dallas je odlično odprl drugi polčas, po zaporednih trojkah Kleberja in Doriana Finney-Smitha pa je po treh minutah že vodil s 74:69. Dončić je hitro prejel četrto osebno napako in moral sesti na klop. Na srečo domačih se je razigral Kleber. V obrambi je podelil tri blokade, v napadu pa je iz igre zadel svoj šesti met iz prav toliko poizkusov. Kasneje je njegovo vlogo prevzel Seth Curry, na drugi strani pa se je razigral reprezentant Bosne in Hercegovine Džanan Musa.

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 93:93. Luka se je zaradi težav z osebnimi napakami vrnil v igro po zanj dolgih osmih minutah počitka, po njegovi trojki pa je Dallas povedel s 106:100.

Kasneje je košarkar, ki po prvih rezultatih vodi v glasovanju za tekmo All-Star, v polno zadel še za 108:102, 111:104, 116:104 in 119:106. Minuto in pol pred koncem je Dončić ob klicih MVP, MVP zadel dva prosta meta za 123:108. Tekma je bila odločena.

Luka je v svojo statistiko vpisal 31 točk, 15 od tega jih je dosegel v zadnji četrtini, 13 skokov in 7 asistenc. Curry je k zmagi dodal 25 točk, Kleber pa 18. Pri Mrežicah je Spencer Dinwiddie zbral 19 točk, Musa pa 14.

Gogi blestel v drugi četrtini

Goran Dragić je pred domačimi gledalci dosegel vseh svojih 13 točk v drugi četrtini in Miami popeljal do vodstva ob polčasu proti aktualnim prvakom. Toronto je sicer tudi tokrat odigral brez poškodovanih Pascala Siakama, Marca Gasola in Normana Powella. Kljub odsotnosti treh pomembnih mož so Kanadčani v zadnjo četrtino vstopili le s tremi točkami zaostanka.

Vendar je začetek zadnjega dela pripadel gostiteljem. Ti so se oddaljili na varno razdaljo, ki je nato zadoščala za zmago s 84:76. Gogi je ob 13 točkah zbral še dva skoka in asistenco.

Vlatko Čančar ob zmagi Denverja na gostovanju pri Indiani s 124:116 ni stopil na parket. Naposled se je razigral Michael Porter Jr. Košarkar, ki je pred draftom leta 2018, veljal za enega izmed favoritov za visok izbor, a je nato zaradi težav s poškodbami nazadoval na 14. mesto, po izpuščeni celotni minuli sezoni počasi prihaja v formo, tokrat pa je bil prvi strelec Denverja s 25 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice