Šport > Košarka
3711 ogledov

Kakšna predstava! Luka eksplodiral v tretji četrtini

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so po novi izjemni predstavi slovenskega zvezdnika s 118:110 premagali Bike iz Chicaga.

Pri Dallasu se je proti Chicagu na parket vrnil nekaj časa poškodovani Tim Hardaway Jr., kar se je takoj poznalo v igri domačih košarkarjev. Omenjeni igralec, sicer tretji strelec teksaške ekipe, drugi Kristaps Porzingis je še vedno odsoten, je odlično odprl tekmo in dosegel osem od prvih 11 točk za gostitelje. Ob njegovih koših in asistencah Luke Dončića je Dallas povedel z 11:2.

Prvi naskok domačih je sicer nevtraliziral Lauri Markkanen, ki je z desetimi točkami poskrbel za izenačenje na 18:18. A Dončić in Hardaway mlajši še nista zaključila, po delnem izidu 10:0 je drugi zbral že 14 točk, Slovenec pa 9 točk ter po štiri skoke in podaje za 28:18. Ob tem rezultatu sta se sicer omenjena igralca tri minute pred koncem prve četrtine znašla na klopi.

Luka se je v igro vrnil po štirih minutah in pol druge četrtine pri prednosti Dallasa za tri točke, ki pa so hitro spremenile v prav toliko točk zaostanka. Vendar je Dončić odgovoril s štirimi točkami v eni akciji in s podajo za trojko Doriana Finney-Smitha.

Domači so tako znova prevzeli pobudo, ob polčasu pa so vodili z 61:55.

V tretji četrtini je slovenski zvezdnik preprosto eksplodiral. Skupno je zbral kar 21 točk, 19 od zadnjih 21 Dallasa v tretjem delu igre, ki se je končal z izidom 88:82. Po v celoti odigrani tretji četrtini je Dončić na začetku četrte seveda obsedel na klopi.

Njegovi soigralci so povečali razliko na 11 točk razlike, dvajsetletnik pa se je v igro vrnil slabih šest minut pred koncem. Po njegovi asistenci za trojko Justina Jacksona so domači povedli s 106:92. Do konca sta ostali še dva minuti in pol, ko je Luka prišel do svojega 11. trojnega dvojčka v sezoni, 19. v NBA karieri. Jason Kidd jih je sicer zbral 21 v dresu Dallasa, tretji vseh časov pri Mavericks v tem elementu je Michael Finley s šestimi 'triple doubli'.

Razlika se sicer ni več spustila pod dvomestno število do zadnjega napada Chicaga na tekmi. Tekma se je končala s 118:110. Dončić je zbral 38 točk, 11 skokov in 10 podaj, 16 točk je z metom 6/6 iz igre dodal Dwight Powell. Pri Chicagu je Markkanen zbral 26 točk in 9 ulovljenih žog.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice