Šport > Košarka
118878 ogledov

Dallas ima dovolj situacije z Dončićem: "To ni prav!"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Moštvo Dallas Mavericks apelira na sodnike, naj zaščitijo Luko Dončića.

Po porazu na tekmi s Charlotte Hornets, na kateri je Luka Dončić dosegel 39 točk, 12 skokov in 10 podaj, čeprav je izvajal le šest prostih metov, kar je tri manj od njegovega povprečja, je trener Rick Carlisle znova opozozil na sporne prijeme, katerih se pri pokrivanju slovenskega čudeženega dečka poslužujejo nasprotniki.

V Dallasu so prepričani, da Dončić postaja tarča vse bolj agresivnega pristopa, ki je vseskozi na meji dovoljenega, kar pa sodniki dopuščajo.

"Pretepajo ga. Luka se dobro drži, a moštva si veliko dovolijo z njim," je povedal Carlisle in dodal, da se fizično obračunavanje stopnjuje že celo sezono, zato mora sodnike ves čas opozarjati, naj korektno opravljajo svoje delo.

"Enaki zgodbi smo bili priča z Dirkom Nowitzkim. Tudi njega so pretepali. To ni prav. Dončić se dobro drži, vendar se to dogaja čisto vsako tekmo," je poudaril trener.

Zvezdnik Dallasa v povprečju izvaja 9,1 prosta meta na tekmo, a je Carlisle prepričan, da bi jih moral izvajati še precej več. Na srečanju s Charlotte Hornets je denimo zabeležil kar 25 prodorov pod koš, vendar mu sodniki niso dosodili niti enega prostega meta, kar je zares neverjeten statističen podatek.

"Ni mi všeč, da moram ves čas komunicirati s sodniki. Preprosto nimam druge izbire, kot da jih vseskozi opominjam. Dogaja se, da moštva v tekmo vstopijo z veliko mero agresivnosti. Igra postane tako zelo fizična, da lahko sodniki piskajo samo določeno število osebnih napak," je še povedal trener Dallasa.

Dončić za zdaj ostaja miren. "Ne bom lagal, res je, kar pravi trener. A to je košarka. Sodnik lahko dosodi le tisto, kar vidi. Če ne vidi, ne bo piskal," je dejal.

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Dončić je po številu izvedenih prostih metov (9,1) trenutno na tretjem mestu vligi. Več od njega jih na tekmo izvajata le James Harden (12,3) in Giannis Antetokounmpo (10,4).

Dallas, ki še vedno pogreša Kristapsa Porzingisa, poškodovan pa je tudi Tim Hardaway Jr., je dobil pet od zadnjih desetih tekem in nazadoval na šesto mesto zahodne konference.

Komentarjev 2
  • Kmodri 20:22 06.januar 2020.

    A zdaj bo pa še privilegije dobil?

Sorodne novice