Šport > Košarka
5433 ogledov

Dončić poklapan: Bilo je grozno

luka dončić Print Screen
Luka Dončić se ni želel sprijazniti s porazom.

Dallas Mavericks so ponoči po podaljšku klonili proti Charlotte Hornets. Luka Dončić je na tekmi zbral 39 točk, 12 skokov in deset podaj, a so se mu ob odločilnih metih v zadnji četrtini zatresle roke, izgubil pa je tudi žogo ob slabi podaji. Sršeni so nato izsilili podaljšek.

Na koncu tega je mladi Slovenec zgrešil tudi met za drugi podaljšek, a tega s svoje polovice in se je tako moral zadovoljiti le s čudovito statistiko in 17. trojnim dvojčkom v karieri in klubskim rekordom v doseženih trojnih dvojčkih (10) v eni sezpni. Obenem je v tej prvini tudi najboljši košarkar NBA lige. "Popolnoma vseeno mi je," je ob izboljšanju dosežka Jasona Kidda iz sezone 1995/96, sicer dejal razočarani Dončić.

"Danes bi morali zmagati v rednem delu. Sam sem zamočil. Odločitve, ki sem jih sprejemal v končnici niso bile prave. Bile so grozne," se je po tekmi s pepelom posul 20-letni Ljubljančan.

Pri Teksačanih, kjer sta vnovič manjkala tretji in drugi strelec moštva Tim Hardaway Jr. in Kristaps Porzingis, je s 24 točkami izstopal še Maxi Kleber, ki je dosegel največ točk v karieri. Pri gostih je 29 točk in osem skokov dosegel Terry Rozier, kar 27 točk in 13 skokov pa Devonte Graham.

Luka Dončić Trojni dvojček Šport Luka blestel, odločil pa je podaljšek

"V rednem delu bi se pri 13 točkah zaostanka lahko predali, a se nismo. To zmago smo res potrebovali. Ostali smo mirni in zbrani, kar se nam je obrestovalo," pa je po tekmi dejal Miles Bridges, ki je v končnici pokrival Dončića. Z drugo zaporedno zmago je Charlotte na vzhodu na devetem mestu prvenstvene razpredelnice, Dallas je na zahodu šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice