Šport > Košarka
12064 ogledov

Dončić trdi, da tega ni storil, a stvar je jasna kot beli dan

Dončić
Luka Dončić se je na najlepši možen način odzval na agresivno igro enega najboljših obrambnih košarkarjev na svetu.

Druga tekma med Dallasom in Minnesoto se je končala z velikim zadoščenjem za Luko Dončića. Njegova žrtev niso bili samo volkovi, ki so po odločilnem košu slovenskega asa utrpeli še drugi zaporedni poraz, temveč tudi francoski center Rudy Gobert, s katerim sta na parketu bila hudo bitko.

Dončić je najboljšemu obrambnemu košarkarju lige povzročal nemalo preglavic, zato je slednji v nekem trenutku posegel po umazani igri. V enem izmed protinapadov Dallasa je namreč Slovenca s stisnjeno pestjo udaril v trebuh, kar je izzvalo ostre kritike košarkarske navijaške skupnosti.

A kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje, in na koncu se je smejalo Dončiću, ki je prav čez Goberta zadel odločilno trojko na srečanju.

"Pi*dun! Ne moreš me je*eno pokrivati," je v smeri obrambnega specialista vpil evforični Dončić, ko je tri sekude pred koncem potopil trojko za vodstvo Dallasa s 109:108, kar je bil tudi končni rezultat srečanja. "Pojdi domov, pra*ica," je besno dodal 25-letnik.

Dončić vse zanika

Ko so poskušali novinarji po tekmi pridobiti njegov komentar na odmevno reakcijo, je Dončić vztrajal, da so bile njegove besede napačno razumljene, toda pri tem ni znal skriti nasmeška.

"Nisem tega rekel," se je muzal slovenski košarkar, a prepričal nikogar. "Govoril sem v slovenščini," se je izgovoril.

Mavs so slavili še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Junak večera je bil Dončić, ki je ob trojnem dvojčku priskrbel tudi že omenjeni zmagoviti koš. Toda Slovenec ni blestel le ob koncu tokratnega dvoboja. Vpisal je nov nov trojni dvojček z 32 točkami, 13 podajami in desetimi skoki. Za Dončića je to peti letošnji trojni dvojček v končnici, sicer pa skupno osmi na 42 tekmah končnice NBA.

Dončić, ki je blestel tudi v zadnji četrtini uvodne tekme tega kroga, je imel še enkrat več nekaj težav s poškodbami desnega kolena in levega gležnja. Petindvajsetletni Slovenec je ob koncu prve četrtine odšel v slačilnico preden se je vrnil na parket, tudi po tem pa ni šlo brez bolečin, a ga to ni zaustavilo, da je vodil svojo ekipo do nove pomembne zmage proti sicer vodilni obrambi lige.

Dallas je tokrat izničil prednost 18 točk Minnesote, ki je še sredi tretje četrtine vodila za 16. Toda skozi večji del sklepne četrtine nobena ekipa ni vodila več kot za tri točke, le po prostih metih Anthonya Edwardsa je bilo 108:103 za volkove.

Kyrie Irving je dosegel 20 točk, od tega 13 v zadnji četrtini, 16 jih je prispeval Daniel Gafford, ki je vpisal tudi pet blokad. Pri Minnesoti je 23 točk vpisal Naz Reid, 21 pa Edwards.

Mavs so tako le še dve zmagi oddaljeni od velikega finala NBA, kar bi bil tretji nastop v finalu lige zasedbe iz Teksasa, serija pa se zdaj seli v Dallas. Tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 15:00 27.maj 2024.

    Francoz je moral biti izključen zaradi namernega boksanja ! Ne vem zakaj ni zahteval pregleda posnetka in bi se ga že prej rešil ! Udarce mu je pa vrnil na 3. tekmi !

  • BenX 10:35 25.maj 2024.

    Nora tekma! Dončić je spet sam vlekel celotni voz! O tej tekmi se bo še veliko govorilo . Tu bodo še določeni temnejši analitiki težko rekli, da je Kyrie prva violina, pa naj se še tako trudijo spregledati Dončića.