Šport > Košarka
25965 ogledov

Noro, kaj si je Gobert drznil narediti Dončiću: "To je izključitev!"

Dončić Profimedia
Najboljši obrambni košarkar lige Rudy Gobert si je pri pokrivanju razpoloženega Luke Dončića pomagal tudi s pestjo.

Luka Dončić je bil na drugi tekmi finala zahodne konference med Dallas Mavericks in Minnesoto Timberwolves tarča nešportne poteze sicer enega najboljših obrambnih košarkarjev na svetu Rudyja Goberta.

Luka Dončić Finale zahoda Šport Noro! Luka s trojko tri sekunde pred koncem poskrbel za zmago

Incident se je zgodil sredi druge četrtine, ko je francoski center preotinapad Dallasa prekinil tako, da je Dončića kar s stisnjeno pestjo udaril v trebuh. Slovenec si je želel z njim izmenjati nekaj besed, a je Gobert že naslednji trenutek odšel svojo pot.

"Niti približno ni šel na žogo," je Gobertovo namero izpostavil nek navijač Dallasa. "Nedvomno nešportna osebna napaka," je dodal drugi. "Gobert ni poskušal ukrasti žoge. Zaslužil bi si izključitev in prepoved igranja na eni tekmi," pa je dodal tretji.

Dončić Po tekmi zanikal Šport Dončić trdi, da tega ni storil, a stvar je jasna kot beli dan

Dončić je sinočnjo predstavo kronal z odločilno trojko v zadnjih sekundah obračuna, pri čemer ga je zaman poskušal zaustaviti prav Gobert. Temu je sledilo še nekaj sočnih izjav iz ust slovenskega branilca. Več o tem TUKAJ.

Kmalu zatem si je Goberta privoščil še med pogovorom za Inside the NBA. "Nisem hiter, sem pa hitrejši od njega," je sogovornike nasmejal Dončić.

Po 40 letih Šport Priljubljeni oddaji grozi ukinitev: "To je res kruto, naravnost kruto"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.