Šport > Košarka
23917 ogledov

Edini Dončića ni uvrstil v Top5 in edini se je odločil za ...

Luka Dončić Profimedia
Milo rečeno čuden izbor Grka.

V ligi NBA ima pravico do glasovanja pri nagradah le 100 izbrancev. Ti so tako odločali tudi o dobitniku nagrade za najkoristnejšega igralca, kjer je bil po fenomenalni sezoni med kandidati za izbor tudi prvi strelec tekmovanja Luka Dončić. Tega so med stoterico le štirje novinarji in analitiki postavili na prvo mesto.

Dončić je v glasovanju za MVP tako prejel po 10 točk od Chrisa Broussarda (Fox Sports), ta je svoj izbor pojasnil že precej časa pred oddano glasovnico, Tima Cata (The Athletic), Remija Reverchona (BeIN Sports) in Brada Townsenda (Dallas Morning News). 

Večina 'izbrancev' je Slovenca postavila na drugo ali tretje mesto, slednje je storil na primer tudi ESPN-ov 'analitični zvezdnik' Stephen A. Smith, osem pa se jih je odločilo, da si Dončić za svoj povprečni dosežek 33.9 točke, 9.2 skoka in 9.8 asistence zasluži četrto mesto. 

stephen a smith luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Ramona Shelburne (ESPN), Eric Nehm (The Athletic) in Gary Washburn (Boston Globe) so za MVP-ja na prvo mesto postavili Jokića, na drugo pa pred Kanadčana uvrstili Jalena Brunsona. Sloviti Michael Wilbon (ESPN) se je prav tako odločil za Jokića, drugo pozicijo pa pred SGA-jem namenil Anthonyju Edwardsu.

John Schumann (NBA.com) in Rod Boone (Charlotte Observer) sta kot tretjega pred Dončićem videla Giannisa Antetokounmpa, nekdanji trener Stan Van Gundy (WarnerMedia) je na tretje mesto postavil Brunsona.

Posebna zgodba je bil seveda nekdanji košarkar Kendrick Perkins (ESPN), ki že dolgo časa ne skriva nenaklonjenosti evropskim košarkarjem, predvsem Srbu in Slovencu. Ta je prvo mesto namenil Gilgeous-Alexandru, drugo Brunsonu, šele tretje pa Jokiću in četrto Dončiću.

A tudi 'Big Perk' ni 'zmagovalec tega izbora. Na povsem drugačnem nivoju je bil namreč Tolis Kotzias (SDNA). Grk je kot edini izmed glasovalcev na prvo mesto postavil rojaka Antetokounmpa. Dejstvo niti ni tako presenetljivo, saj ima omenjeni novinar na primer na svojem X računu za glavno fotografijo izbrano 'sliko' na kateri pozira prav z omenjenim grškim reprezentantom. A tu se Kotzias ni ustavil, naslednji štirje v njegovem izboru so namreč Jokić, Edwards, Brunson in SGA. Kot edini od stoterice tako na prvih petih mestih ni našel prostora za Dončića. 

Celoten seznam si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 2
  • dare326 23:40 24.maj 2024.

    Globalisti nas posiljujejo z Grkom Atetukompom ali kar je že. Mati in oče sta Nigerijca in človek ni Grk, je Nigerijec, rojen v Grčiji. Osel rojen v Lipici ni lipicanec. Kdaj se bo to posiljevanje belcev nehalo?

  • Ender3 20:42 24.maj 2024.

    Čudi, da avtor prispevka ni izpustil. Hudo pomembna zadeva..

Sorodne novice