Šport > Košarka
21138 ogledov

Noro, kakšno pogodbo lahko po včerajšnji novici podpiše Luka Dončić!

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Prvi mož slovenske košarkarske reprezentance bo lahko podpisal najbolj donosno pogodbo v zgodovini lige NBA.

Luka Dončić je v noči na četrtek zabeležil zmago na uvodni tekmi finala zahodne konference proti Minnesota Timberwolves (105:108), še pred tem pa je izvedel, da je bil petič zapored izbran v eno od treh najboljših peterk lige NBA.

Poleg Dončića so se v idealno postavo letos uvrstili še Srb Nikola Jokić, Grk Giannis Antetokounmpo, Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander in Američan Jayson Tatum.

Dončić je s tretjo zaporedno uvrstitvijo v idealno peterko izpolnil pogoj za podpis "supermax" pogodbe. Slednjo si prislužijo le najboljši, torej tisti, ki imajo več izborov v idealno peterko in na tekmo All-Star. Dončić je pogoje izpolnil, tudi če v naslednji sezoni ne bo izbran med najboljše.

Ljubljančanu je sedaj dostopna najdonosnejša pogodba v zgodovini lige NBA. Poleti 2025 bo namreč lahko podpisal sodelovanje z Dallas Mavericks, ki mu bo za obdobje petih let navrglo kar 346 milijonov ameriških dolarjev, kar je več kot 319 milijonov evrov.

V kolikor jo bo res podpisal, bo njegova plača predstavljala kar 35 odstotkov celotnega zneska, ki ga NBA ekipa lahko nameni enemu igralcu.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • www 08:39 24.maj 2024.

    Da je en podizobražen osebek iz vukojebine obmetavan s takimi denarji samo zato, ker zna metat žogo, je totalna zabloda in anomalija današnje družbe. žal je tega veliko preveč. to je pokvarilo te osebke in celotno družbo. namesto da bi ...prikaži več si ljudje želeli biti koristni in zadovoljni državljani, se vsem cedijo sline po ekstremnih uspehih i zaslužkih, ki se zgodijo redkim. pri vsem tem so ogromno krivi tudi mediji, ki take ljudi popularizirajo preko vseh meja, ker s tem pridobivajo klike reklam. 🤮

  • linlina 20:25 23.maj 2024.

    enderček, priznaj, da si mu fauš 🤣🤣🤣

  • linlina 20:24 23.maj 2024.

    Žurnal, Luka je petič zaporedno v 1. peterki, ne 3tretjič.

Sorodne novice