Šport > Košarka
15933 ogledov

Kaj se dogaja z Dončićevimi krvavimi koleni?

Luka Dončić krvava kolena Profimedia
Slovenski zvezdnik ima težave z zdravjem.

Luka Dončić je z Dallas Mavericks odlično začel finale zahodne konference, saj so Teksačani v gosteh premagali Minnesota Timberwolves (105:108)

Slovenec je blestel predvsem v zadnji četrtini, skupno je na srečanju dosegel 33 točk, šest skokov, osem podaj, tri ukradene žoge in blokado ob štirih izgubljenih žogah.

Dončić ima že celotno končnico težave z rahlo nategnjeno vezjo v kolenu, kar ga je oviralo predvsem na začetku serije proti Oklahoma City Thunder. Navijači pa so v zadnjih tednih opazili še en detajl.

Že kar nekaj tednov se na Dončićevih kolenih, ki so zaščitena s kolenčniki, redno pojavljajo krvavi madeži. Prvič so se pojavili na eni zadnjih tekem rednega dela, ko je Dallas igral proti Houston Rockets. Podobne scene so se odvijale na drugi tekmi serije proti Oklahomi.

Dončić ob prodorih pod koš pogosto pade na tla in najbrž so zaradi tega nastale manjše rane. Ob premikanju kolen se rane spet odprejo, kar rezultira v krvavih madežih, ki so še posebej vidni na belih kolenčnikih.

Dallas in Minnesota bosta drugo tekma finala zahodne konference odigrala v noči na soboto po srednjeevropskem času, nato se bo serija preselila v Teksas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • linlina 21:43 23.maj 2024.

    enderček, Luka bo igral še nekaj let, do takrat boš pa ti v Polju pristal če se boš tako vznemirjal z njim

  • Ender3 14:32 23.maj 2024.

    Ma koga briga Dončić.. Mediji se z njim preveč ukvarjajo in ima Boga, da se temu naredi konec.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:27 23.maj 2024.

    4:1 za Dallas!!!

Sorodne novice