Šport > Košarka
64 ogledov

Dončić zrušil še en španski rekord

luka dončić Profimedias
Mladi slovenski košarkar je dobro nastopil na prvenstveni tekmi proti Manresi.

Real Madrid je v nedeljo srečanje elitne španske lige pri Manresi visoko dobil (70:102), po nekaj tekmah brez večje minutaže je večjo vlogo igral tudi 16-letni Luka Dončić.

Slovenski košarkar je v 25 minutah na parketu zbral 12 točk, devet skokov, pet asistenc in eno blokado (indeks 19). Z devetimi pobranimi odbitimi žogami je postavil nov rekord v tej statistični kategoriji.

Prehitel Abada in Porzingisa

Dončić je postal najmlajši košarkar španske lige, ki je v statistiko vpisal devet skokov. Dosedanji rekorder Santi Abad je bil ob omenjenem dosežku več kot leto in tri mesece starejši od Slovenca. 

Dončić je prehitel tudi Latvijca Kristapsa Porzingisa, ki letos navdušuje v dresu New York Knicks. Ta je devet skokov v španski ligi zbral pri svojih 18 letih in osmih mesecih, torej več kot leto in pol kasneje od Dončića. Slednji bo 17 let dopolnil konec februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.